Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neturintiems galimybių paso norima atverti daugiau paslaugų: kokie pokyčiai siūlomi

Siūloma, kad neturintieji galimybių paso galėtų lankytis prekybos vietose, kurių pagrindinė veikla yra žemės ūkio technikos atsarginių dalių pardavimas, taip pat vaistinėse ir degalinėse, kurios turi atskirą įėjimą iš lauko. Numatytos ir išimtys, susijusios su viešuoju maitinimu.
Įvairūs degalai
Įvairūs degalai

Tokie siūlymai vardijami Vidaus reikalų ministerijos įregistruotame projekte.

Taip pat siūloma, kad kontaktiniu būdu galėtų būti teikiamos viešojo maitinimo paslaugos galimybių paso neturintiems asmenims, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kavinė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kavinė

Ši paslauga taip pat galėtų būti prieinama, kai viešojo maitinimo paslaugos teikiamos įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įmonių, įstaigų ar organizacijų teritorijose ar patalpose, taip pat kai viešojo maitinimo paslaugos teikiamos ugdymo, socialinių paslaugų, asmens sveikatos priežiūros, krašto apsaugos, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose.

Neturint galimybių paso būtų galima lankytis parduotuvėse, turgavietėse, kurių pagrindinė veikla yra ir žemės ūkio technikos atsarginių dalių pardavimas, vaistinėse, degalinėse, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko.

Projekte akcentuojama, kad vaistinės parduoda būtinąsias sveikatai prekes ir turės galimybę išduoti galimybių pasus, o degalai laikytini būtinąja preke.

123RF.com nuotr./Dyzelinas
123RF.com nuotr./Dyzelinas

Dėl siūlymų dar turės apsispręsti Vyriausybė.

Nuo rugsėjo 13 dienos nebūtinosios paslaugos bus prieinamos tik žmonėms, turintiems imunitetą nuo koronaviruso, arba neigiamą PGR testo atsakymą. Neturint galimybių paso užsivers ir didesnių nei 1500 kv. metrų ploto parduotuvių durys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas