Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ pelnas augo, tačiau įmonė perspėjo apie laukiantį sudėtingą laikotarpį

Suomijos telekomunikacijų ir 5G ryšio įrangos gamintoja „Nokia“ ketvirtadienį pranešė apie bendrojo pelno padidėjimą ir grynųjų pajamų sumažėjimą 2020 metais, nepaisant stipraus ketvirtojo ketvirčio, ​​ir perspėjo apie „reikšmingus priešinius vėjus“ ateinančiais metais.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Fiksavome gerus pelno ir veiklos maržos rodiklius tiek ketvirtąjį ketvirtį, tiek ir visais 2020 metus“, kuriuos lėmė atnaujintas dėmesys Šiaurės Amerikai ir nuolatinės tyrimų ir plėtros pastangos, sakoma generalinio direktoriaus Pekkos Lundmarko pranešime.

Visų metų veiklos pajamos padidėjo 5,5 proc. iki 2,1 mlrd. eurų, o bendrasis pelnas padidėjo 2,5 procentinio punkto iki 39 proc., įmonei siekiant atlaikyti stiprią konkurenciją 5G rinkoje.

Nepaisant 11 proc. augimo Šiaurės Amerikoje ketvirtąjį ketvirtį, P. Lundmarko teigimu, prognozuojamas 5G ir 4G rinkos dalies praradimas žemyne, taip pat kainų mažėjimas reiškia, jog įmonės 2021 metų prognozės liko nepakitusios – 7–10 proc. veiklos pelno marža.

Padidėjusios išlaidos moksliniams tyrimams ir plėtrai taip pat turės įtakos įmonės pelningumui, nes įmonės vadovas pakartojo savo pažadą „investuoti tiek, kiek reikės norint laimėti 5G rinką“.

„Nokia“ paskelbė pasirašiusi iš viso 145 sandorius dėl 5G tinklų kūrimo ir paleido 45 realius tinklus, nors pardavimai per metus sumažėjo 6 proc., „visų pirma dėl tinklų diegimo ir planavimo paslaugų mobiliosios prieigos srityje“, pranešė įmonė.

Tuo tarpu varžovė „Ericsson“ sausio pabaigoje paskelbė apie iš viso 127 pasirašytas sutartis.

Nepaisant to, kad „Nokia“ metus baigė turėdama 2,5 mlrd. eurų grynųjų pinigų atsargų, valdyba vėl nusprendė nemokėti dividendų už 2020 metus.

Dividendų mokėjimas buvo sustabdytas 2019 metų spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas