Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Norfa“ lėšas, gautas už rusiškas prekes, skyrė labdarai ir paramai

Prasidėjus karui prieš Ukrainą, „Norfa“ prekybos tinklas sustabdė prekių užsakymus iš Rusijos, be to, pašalino rusiškas prekes iš parduotuvių lentynų. Vėliau „Norfos mažmena“ nusprendė išparduoti išimtų iš prekybos rusiškų prekių likutį. Bendrovė pranešime spaudai teigia, kad gauti pinigai buvo skirti nuo karo nukentėjusiai Ukrainai ir Lietuvos sporto ir kultūros organizacijoms.
„Hyper Norfa“ prekybos centras Vilniuje
„Norfa“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Bendrovės vadovų nuomone, toks sprendimas buvo pamatuotas. Tai būdas surinkti pinigų tiems, kuriems jų dabar tikrai reikia. Už šias prekes tiekėjams buvo seniai sumokėta, todėl jų pašalinimas iš prekybos pats savaime Rusijos gamintojų sankcionuoti niekaip nebūtų galėjęs“, – rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Anot bendrovės, prekių likučio saugojimas sandėliuose ar jų utilizavimas būtų buvęs beprasmis ir nuostolingas.

„Už išparduotą rusiškų prekių likutį buvo surinkta apie 0,5 mln. eurų. Šiuos pinigus „Norfos“ labdaros ir paramos fondas (NLPF) skyrė numatytiems tikslams įgyvendinti“, – pranešime spaudai cituojamas „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Teigiama, kad NLPF skyrė 200 tūkst. eurų Lietuvos kultūros įstaigoms – Lietuvos nacionalinei filharmonijai, Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui ir Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui, be to, 80 tūkst. eurų – sporto organizacijoms.

Bendrovė praneša apie 225 tūkst. eurų skyrusi nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, taip pat Ukrainos socialinėms, akademinėms ir kultūros įstaigoms paremti. Pranešama, kad NLPF skyrė vienkartines (nuo 500 iki 2000 eurų) išmokas į Lietuvą atvykusiems Ukrainos karo pabėgėliams, daugiau kaip 120 tūkst. eurų ukrainiečių vaikų dienos stovykloms Lietuvoje finansuoti.

Anot pranešimo spaudai, 50 tūkst. eurų buvo skirta Charkivo nacionalinio operos ir baleto teatro gastrolėms Lietuvoje, po 10 tūkst. eurų Kyjivo Carito organizacijai bei Vilniaus universiteto fondui Ukrainos studentų stipendijoms ir akademinei bendruomenei finansuoti.

„Norfa“ labdarai ir paramai šiemet planuoja skirti iš viso apie 1 mln. eurų pinigais ir apie 1,3 mln. eurų prekėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas