Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite pirmadienį pietauti kavinėje – apsišarvuokite kantrybe: maitinimo įstaigas užplūs mokiniai ir studentai

Šalies maitinimo įstaigos laukia pirmadienio – Mokslo ir žinių dienos šventę mokiniai su šeimomis minės ne tik mokyklose, bet ir kavinėse. Pastarosios jau trina rankas – rugsėjo 2-ąją jų paslaugų reikės nuo ryto iki vakaro.
Rugsėjo 1-osios šventė
Rugsėjo 1-osios šventė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rugsėjo 2-ąją pietauti kavinėse panorusiems darbuotojams tą padaryti seksis sunkiai. Įprasta, kad šią dieną prie kavinių laukia didelės eilės, mat staliukus jau būna užėmę mokslo metų pradžią švenčiantys mokiniai, studentai, jų artimieji.

Čili nuotr./Olga Belova
Čili nuotr./Olga Belova

„Pirmą rugpjūčio savaitę jau sulaukėme skambučių dėl staliukų rezervavimo. Vienas tėvas, norėjęs užsakyti staliuką mūsų restorane Vilniuje, prasitarė, jog iš anksto rūpinasi, nes baiminasi po to nerasti vietos vaikų mėgstamuose restoranuose“, –  sakė  Olga Belova, bendrovės „Čili pica“ rinkodaros direktorė.

Tačiau šios bendrovės restoranai stalų nerezervuoja – tikina, kad jų ir taip užteks kiekvienam. 

„Mums visi svečiai lygūs, visus užsukusius kviečiame prisėsti. Jei tuo metu laisvų stalų nėra, siūlome palaukti. Mūsų restoranų koncepcija tokia, kad žmonės prisėda, pavalgo ir neužsibūna. Atėjusiam svečiui laukti laisvo staliuko netenka ilgai – dažniausiai jis atsiranda po kelių minučių“, – sakė O. Belova.

Rezervuodami staliukus Rugsėjo pirmosios šventei tik sumažintume klientų, kuriuos galime aptarnauti, skaičių, – sakė „Delano“ atstovas.

Stalų rezervuoti mokslo metų pradžios šventei negalima ir „CanCan pizza“ restoranuose.

„Rezervuodami staliukus Rugsėjo pirmosios šventei tik sumažintume klientų, kuriuos galime aptarnauti, skaičių“, – pasakojo restoranus valdančios bendrovės „Delano“ rinkodaros vadovas Marius Draugelis.

Jis tikina, kad restoranų užpildymas rugsėjo 2 dieną sieks apie 90 proc.

Tuo metu kitas restoranų tinklas – „Pizza Jazz“ – stalus Mokslo ir žinių dienai rezervuoja.

„Tiesiog paprašome atvykti laiku, nevėluoti. Kitu atveju mes atiduodame tą rezervaciją“, – sakė Kristina Belopetravičienė, „Pizza Jazz“ regiono vadovė.

Rugsėjo 1-ąją restoranai sulaukia labai daug lankytojų, bet staliukas žmogui esą atsiranda visuomet, tik gali tekti šiek tiek palaukti.

„Bet niekada nesakome, kad visi stalai rezervuoti, nes vis tiek staliukų restoranuose turime nemažai ir randame, kur žmogų pasodinti. (…) Populiaru rezervuoti staliuką Rugsėjo pirmajai, žmonės teiraujasi“, – sakė K.Belopetravičienė.

Švęsti į kavines dažniausiai ateina mokiniai su šeimomis.

„Klasės į mus nesikreipia ir nematome per visą darbo patirtį, kad klasėmis eitų. Daugiau tai yra šeimos šventė. Po visų oficialių renginių šeimos su artimaisiais, galbūt keliais bendraklasiais, šeimos draugais ateina“, – sakė „Pizza Jazz“ atstovė.

Darbo, pasak jos, restoranai turi visą dieną: „Žmonės švenčia ir mes tuo labai džiaugiamės. Kai kam gal liūdesys, bet švenčia linksmai. Apyvarta padidėja, nes žmonių būna nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas