Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Norwegian Air Shuttle“ atsisakys 1,2 tūkst. darbuotojų Ispanijoje

Pigių skrydžių bendrovė „Norwegian Air Shuttle“, kuriai šiuo metu taikoma vadinamoji bankroto apsauga ir kuri dėl koronaviruso pandemijos praėjusiais metais patyrė rekordinius nuostolius, antradienį pranešė ketinanti sumažinti savo darbo jėgą Ispanijoje 85 procentais.
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle / Bendrovės nuotr.

Bendrovė informavo profsąjungas apie savo planus atsisakyti beveik 1,2 tūkst. skrydžių palydovų Ispanijoje įgyvendindama visos grupės restruktūrizavimo programą, pranešė jos atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP.

„Norwegian Air Shuttle“ sumažins trumpųjų maršrutų apimtis, todėl paliks tik dvi iš savo penkių bazių Ispanijoje. Numatoma, kad likusios veikti bazės bus pietiniuose Malagos ir Alikantės miestuose.

Kaip ir kitas oro linijų bendroves, „Norwegian Air Shuttle“ labai paveikė dramatiškas oro transporto poreikio sumažėjimas dėl COVID-19 pandemijos, o praėjusiais metais keleivių skaičius smuko 81 proc. iki vos 6,87 milijono.

Pateikusios prašymą pagal apsaugos nuo bankroto procedūrą Airijoje ir Norvegijoje bendrovės nuostoliai praėjusiais metais išaugo 15 kartų iki 23 mlrd. kronų (2,2 mlrd. eurų).

Vežėja jau atsisakė tolimųjų reisų, nors 2017 metais ji tapo viena pirmųjų pasiūliusių pigius tolimuosius skrydžius, ir nusprendė vietoj to sutelkti dėmesį į Šiaurės šalių rinką.

Ispanija, antra pagal lankomumą pasaulyje šalis po Prancūzijos prieš pandemiją, yra vienintelė šalis už Skandinavijos ribų, kur „Norwegian Air Shuttle“ teigė ketinanti išlaikyti „nuolatinę veiklą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas