Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Lustų trūkumas – kam galvos skausmas, o kam – nauja galimybė?

Iki šiol elektronikos įmonė „Microchip Technology“ buvo kukli – ji buvo įkurta dar 1989-aisiais ir gamino lustus, vadinamus mikrovaldikliais, kurie padidina skaičiavimo galią automobiliuose, pramoniniuose prietaisuose ir daugelyje kitų gaminių.
Lustas
Lustas / „The New York Times“/Thomas Carmelo Amaya nuotr.

Dabar pasaulinis lustų trūkumas suteikia šiai įmonei netikėtą galimybę augti. Šiuo metu „Microchip“ produktų paklausa yra daugiau nei 50 procentų didesnė nei įmonė gali patenkinti. Dėl to ši kompanija, įsikūrusi Čandleryje, Arizonoje, atsidūrė jai labai naujoje padėtyje – tapo galinga.

Nors „Microchip“ paprastai leidžia klientams atšaukti lustų užsakymą per 90 dienų nuo pristatymo, dabar ji pradėjo siūlyti siuntimo pirmenybę klientams, pasirašiusiems 12 mėnesių sutartis, neleidžiančias atšaukti ar perplanuoti užsakymų.

Šie įsipareigojimai sumažina tikimybę, kad užsakymai išgaruos trūkumui pasibaigus, o tai suteikia „Microchip“ daugiau drąsos samdyti darbuotojus ir pirkti brangią įrangą, kad padidintų gamybą.

„Tai suteikia mums galimybę savęs neriboti“, – džiaugėsi „Microchip“ prezidentas ir generalinis direktorius Ganeshas Moorthy, kuris neseniai pranešė, kad paskutinio ketvirčio pelnas išaugo trigubai, o pardavimai ūgtelėjo 26 procentais iki 1,65 milijardo JAV dolerių.

Tokios sutartys yra tik vienas pavyzdys, kaip keičiasi 500 milijardų dolerių vertės lustų pramonė, nes trūksta silicio. Daugelis pokyčių greičiausiai išliks ir pasibaigus pandemijos sukeltam trūkumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas