Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlandų reguliuotoja nubaudė „Apple“ 5 mln. eurų bauda už „Apple Pay“ monopoliją

Nyderlandų vartotojų teisių priežiūros institucija pirmadienį skyrė „Apple“ 5 mln. eurų baudą už tai, kad bendrovė nesudarė galimybės pažinčių programėlių operatoriams pasirinkti kitas mokėjimo parinktis nei jos pačios „Apple Pay“ sistema Nyderlanduose veikiančioje elektroninėje programėlių parduotuvėje „App Store“.
„Apple“
„Apple“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 „Apple“ Bauda

Vartotojų ir rinkų tarnyba praėjusį mėnesį jau įspėjo „Apple“ apie gresiančią 5 mln. eurų per savaitę baudą, kurios didžiausia suma gali siekti iki 50 mln. eurų, jei bendrovė nepakeis prieigos prie „App Store“ sąlygų Nyderlanduose.

„Platformoje „App Store“ pažinčių programėlių kūrėjai taip pat turi turėti galimybę naudotis kitomis mokėjimo sistemomis nei „Apple“ mokėjimo sistema“, – tuomet pareiškė reguliuotoja.

Tuo metu šalies teisėjas davė „Apple“ laiko iki sausio 15 dienos atlikti pakeitimus.

Praėjusią savaitę „Apple“ pranešė reguliuotojai atlikusi reikiamus pakeitimus, tačiau jie buvo atmesti kaip nepakankami ir skirta bauda.

„Apple“ „nepakoregavo siūlomų sąlygų, todėl pažinčių programėlių kūrėjai vis dar negali naudotis kitomis mokėjimo sistemomis“, sakoma reguliuotojos pirmadienį paskelbtame pranešime.

Lapkritį JAV federalinis teismas įpareigojo „Apple“ sušvelninti „App Store“ siūlomas mokėjimo sąlygas po teisinio konflikto su „Fortnite“ kūrėja „Epic Games“, kuris apkaltino „iPhone“ gamintoją savo skaitmeninių prekių ar paslaugų parduotuvės monopolija.

Visgi JAV teisėjas teigė, kad „Epic Games“ nepavyko įrodyti, jog buvo pažeisti antimonopoliniai teisės aktai.

Be to, lapkritį Italija skyrė baudų „Amazon“ ir „Apple“ už daugiau nei 200 mln. eurų už tai, kad bendrovės neleido oficialiems ir neoficialiems „Apple“ ir „Beats“ produktų perpardavėjams naudotis svetaine Amazon.it.

„Apple“ pirmadienį iš karto nekomentavo Nyderlandų institucijos pareiškimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas