Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NYSE sulaukė Kinijos telekomunikacijų operatorių prašymo nepašalinti jų iš biržos sąrašų

Kinijos telekomunikacijų operatorės „China Mobile“, „China Telecom“ ir „China Unicom“ išsiuntė rašytinius kreipimusis Niujorko vertybinių popierių biržai (NYSE), ragindamos jos direktorių tarybą persvarstyti sprendimą pašalinti jų akcijas iš biržos.
Gyvenimas Uhane po karantino
Gyvenimas Uhane po karantino / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Kinija

NYSE sausio 11 dieną sustabdė prekybą trijų bendrovių akcijomis dėl įsigaliojusių tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos nustatytų sankcijų.

Kaip buvo pranešta, 2020 metų lapkričio mėnesį D.Trumpas pasirašė dekretą, draudžiantį amerikiečių įmonėms ir privatiems investuotojams investuoti į Kinijos bendroves, kurios, pasak Baltųjų rūmų, yra susijusios su Kinijos gynybos sektoriumi ir žvalgybos tarnybomis.

Ketvirtadienį, pirmąją Joe Bideno prezidentavimo dieną, „China Mobile“, „China Telecom“ ir „China Unicom“ paprašė NYSE atsisakyti sprendimo pašalinti jų akcijas iš biržos sąrašo, taip pat atidėti prekybos vertybiniais popieriais sustabdymą, kol bus nagrinėjamos paraiškos, rodo bendrovių Honkongo vertybinių popierių biržai atsiųsti dokumentai.

Pagal NYSE taisykles, paraiškos turi būti išnagrinėtos per 25 dienas nuo jų pateikimo dienos.

Visgi bendrovės pažymėjo, kad nėra užtikrinimo, jog Niujorko vertybinių popierių birža persvarstys savo sprendimą.

NYSE paskelbė apie savo sprendimą pašalinti „China Mobile“, „China Telecom“ ir „China Unicom“ iš biržos sąrašų 2020 metų gruodžio 31 dieną, tačiau sausio 4 dieną, „pasitarusi su JAV reguliavimo institucijomis“ atsisakė planų.

Praėjus dar dviem dienoms, sausio 6 dieną, birža paskelbė, kad vis dėlto išbrauks tris Kinijos telekomunikacijų operatores, remdamasi JAV iždo departamento rekomendacijomis.

Visos trys bendrovės savo laiškuose NYSE teigė, kad griežtai laikosi JAV įstatymų ir reguliavimo institucijų reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas