Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialus nedarbas sumažėjo 0,3 punkto iki 16,1 proc.

Oficialus nedarbas kovo pradžioje siekė 16,1 proc. – 0,3 punkto mažiau nei prieš mėnesį, skelbia Užimtumo tarnyba.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Jos duomenimis, kovo 1-ąją šalyje darbo ieškojo 277 tūkst. žmonių. Be to, vasarį kreipėsi 16,5 tūkst. naujų bedarbių – 19,8 proc. mažiau nei sausį ir 22,6 proc. mažiau nei prieš metus.

Tarnybos Stebėsenos ir analizės skyriaus vedėjos Jurgitos Zemblytės teigimu, jau metų pradžioje stebėta stabilesnė situacija darbo rinkoje, tai rodė 2020-ųjų pabaigoje mažėjanti naujų klientų registracija.

„Tačiau vasarį šoktelėjus ir darbo ieškančių asmenų įdarbinimo, ir užimtumo rodikliams bei augant darbo jėgos paklausai, galime įžvelgti pasibaigusį nuosmukio laikotarpį rinkoje. Kaip įprastai, tikėtina, jog šį mėnesį labiau atsivers sezoniniams darbams imlūs statybos ir žemės sektoriai“, – pranešime teigė J.Zemblytė.

Anot jos, gerėjantys darbo rinkos rodikliai rodo ir tai, kad per antrąjį karantiną darbo rinka paveikta mažiau nei per pirmąją – įmonės labiau prisitaikiusios prie ribojimų, mažiau neapibrėžtumo, padeda ir užtikrintumas dėl valstybės paramos.

Darbo jėgos paklausa per mėnesį augo 15,2 proc. – registruota 23,9 tūkst. laisvų darbo vietų. Daugiausiai darbo pasiūlymų teikė apdirbamosios gamybos (19,8 proc.), transporto ir saugojimo (15,6 proc.), statybos (14,2 proc.) bei prekybos ir transporto priemonių remonto (14,0 proc.) įmonės.

Didžiausia paklausa buvo sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojų, krovikų, valytojų, pardavėjų, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojų, reklamos ir rinkodaros specialistų, siuvėjų, statybininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas