Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01 /2023 08 02

„Omniva LT“ pradėjo 40 mln. eurų vertės siuntų rūšiavimo terminalo Kaune statybas

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ antradienį pradėjo siuntų rūšiavimo terminalo statybas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Į terminalą bei rūšiavimo technologiją ji investuos daugiau nei 40 mln. eurų.
Omniva siuntu rusiavimo terminalas
Omniva siuntu rusiavimo terminalas
Temos: 2 Kaunas „Omniva“

Bendrovės teigimu, statybas planuojama užbaigti kitų metų antrąjį ketvirtį.

„Omnivos“ valdybos pirmininkas Martas Magis teigė, jog naujo terminalo statybų pradžia kartu žymi ir naują bendrovės etapą. Jis pažymėjo, kad tai pirmojo tokio masto „Omnivos“ investicija užsienyje.

„Priežastis, kodėl mes tai darome – mes manome, kad visos trys Baltijos šalys yra viena bendra rinka. Neramiais dabartiniais laikais mums reikia būti kaip vienai valstybei“, – renginio metu sakė M.Magis.

„Manau, kad tai aiškiai žymi, kad mes esame įsipareigoję Lietuvos visuomenei, kiekvienam savo klientui“, – pridūrė jis.

„Omnivos LT“ vadovas Vaidrius Verikas pažymėjo, kad Kauno LEZ statomas siuntų rūšiavimo terminalas bus moderniausias Baltijos šalyse, o ateityje jį bus galima išplėsti dvigubai.

„Mes fokusuosimės į technologijų ir inovacijų pagrindą“, – renginio metu kalbėjo V. Verikas.

Jo teigimu, ant būsimo terminalo stogo numatyta įrengti 1,6 megavato (MW) fotovoltinę saulės elektrinę, kuri pagamins didesnį nei planuojamą suvartoti energijos kiekį.

Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis įsitikinęs, jog „Omniva“ Kauno LEZ naujam terminalui pasirinko dėl patogios logistinės padėties.

„Manau, kad „Omniva“ kolektyvas žiūri toli į priekį – žino, kad ne už kalnų yra „Rail Baltica“ geležinkelis, kuris visiškai netoli praeis, taip pat „Via Baltica“ kelias. Aš jau nekalbu, kad Nemunas irgi yra pasiruošęs laivybai, nekalbu apie oro uostą, kuris yra už nugaros“, – renginio metu kalbėjo Kauno rajono vicemeras.

Terminalas apdoros visas siuntas, bendrovės pristatomas Lietuvoje bei dalį tarptautinių siuntų, atkeliaujančių ir iškeliaujančių iš visų trijų Baltijos šalių ir taps centriniu terminalu Lietuvoje.

Naujasis terminalas iškils Kauno LEZ, 9 hektarų plote, pastato plotas sieks 21 tūkst. kv. metrų.

Terminale už 10 mln. eurų bus įrengta „Equinox Europe“ įmonės gaminama siuntų rūšiavimo linija, kuri per parą gali automatiškai išrūšiuoti iki trečdalio milijono siuntų. Bendras siuntų rūšiavimo terminalo pajėgumas sieks iki 15 tūkst. išrūšiuotų siuntų per valandą, naujoji rūšiavimo linija užtikrins, kad įmonėje rūšiuojamos siuntos būtų automatiškai paskirstomos į daugiau nei 700 skirtingų krypčių.

Planuojama, kad rūšiavimo linija skirstys ne tik klientų Lietuvoje, bet ir tarptautines „Omniva“ siuntas, kurios Baltijos šalis pasiekia ir yra siunčiamos į Vakarų Europos, Kinijos bei kitas valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas