Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„OP Corporate Bank“ efektyvina struktūrą – lizingo bendroves jungia prie banko

„OP Corporate Bank“ atnaujina organizacinę struktūrą Baltijos šalyse. Spalį bankas planuoja prijungti lizingo paslaugas verslui teikiančią antrinę grupės įmonę AB „OP Finance“ prie „OP Corporate Bank“, rašoma pranešime spaudai.
Banko sąskaita
Banko sąskaita / 123RF.com nuotr.

Lietuvoje lizingo, veiklos nuomos ir įrengimų įsigijimo finansavimo paslaugas teikianti „OP Finance“ bus prijungta prie patronuojančio „OP Corporate Bank“ plc, kuris perims visus lizingo bendrovės įsipareigojimus ir turtą. Atitinkamai prie banko prijungiamos ir „OP Finance“ SIA Latvijoje bei „OP Finance“ AS Estijoje.

Planuojama susijungimo registravimo data yra šių metų spalio 31 d. Užbaigęs procesą, „OP Corporate Bank“ plc paskirstys prijungiamų antrinių įmonių turtą ir įsipareigojimus esamiems banko filialams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Perėję prie naujos organizacinės struktūros, būsime efektyvesni ir lankstesni, greičiau prisitaikysime prie Lietuvos ir viso Baltijos bei Šiaurės šalių regiono ateities bankininkystės iššūkių. Tai mūsų namų rinkos dalis, gerai suprantame čia veikiančių įmonių poreikius ir verslo aplinką, todėl ir toliau būsime patikimas ir ilgalaikis Lietuvos verslo finansų partneris“, – sako Matias Huhtala, „OP Corporate Bank“ Baltijos šalių vadovas.

„Dirbame su verslu, todėl turime reaguoti greitai. Ir iki šiol sprendimus dėl finansavimo priimdavome greičiau nei vidutiniškai rinkoje. Centralizavę visas paslaugas banke, dar labiau sumažinsime administracinius reikalavimus ir supaprastinsime paslaugų teikimą įmonėms, ūkininkams ir organizacijoms“, – sako Erika Voverė, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialo ir „OP Finance“ vadovė.

Po prijungimo esamiems lizingo bendrovės klientams sutarčių sąlygos nesikeis, jos automatiškai bus perkeltos į banką. Visi „OP Finance“ darbuotojai pereis dirbti į „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialą.

„Lizingo paslaugos – svarbi mūsų verslo Lietuvoje dalis, finansuojame vienus didžiausių transporto, gamybos įrangos, įvairių įrengimų įsigijimo sandorius šalies įmonėms. Po susijungimo plėsime mūsų paslaugas, skatinsime tvarų investavimą, žaliųjų obligacijų finansavimą, nes tokių paslaugų poreikis auga“, – pastebi E.Voverė.

„OP Corporate Bank“ plc yra didžiausios Suomijos finansinių paslaugų grupės „OP Financial Group“ dalis. Grupę sudaro OP kooperatiniai bankai ir grupės centrinė institucija „OP Cooperative” su savo padaliniais ir antrinėmis įmonėmis. „OP Corporate Bank“ yra vienas pagrindinių bankų, kurio paslaugomis naudojasi Suomijos korporacijos ir institucijos. Bankas veikia ir namų rinka laiko Suomiją, Estiją, Latviją ir Lietuvą.

„OP Financial Group“ pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 561 mln. EUR pajamų iki mokesčių, praėjusiais metais – 785 mln. EUR. Iš jų verslo bankininkystė visose šalyse uždirbo 276 mln. EUR pajamų iki mokesčių pirmąjį šių metų pusmetį ir 349 mln. EUR praėjusiais metais. „OP Financial Group“ dirba daugiau nei 12.000 darbuotojų, iš kurių Lietuvoje – 46 specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas