Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Oreo“ gamintoja „Mondelez“ susidūrė su boikotu dėl veiklos Rusijoje

Įvairios Skandinavijos organizacijos paskelbė JAV grupės „Mondelez“, gaminančios tokius sausainius ir šokoladą kaip „Oreo“ ir „Toblerone“, boikotą, grupei nepasitraukus iš Rusijos rinkos, o Norvegijos vyriausybės nariams trečiadienį susitikus su kelių įmonių ir organizacijų atstovais.
„Mondelez“ produkcija
„Mondelez“ produkcija / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Airlines SAS“, „Norwegian Air Shuttle“, viešbučių tinklai, Norvegijos futbolo federacija ir Švedijos kariuomenė yra tarp tų, kurie atsisakė anksčiau „Kraft Foods“ vadintos ir jos patronuojamųjų įmonių Švedijoje „Freia“ Norvegijoje ir „Marabou“ gaminių.

Gegužės pabaigoje „Mondelez“ buvo įtraukta į Ukrainos institucijų sudarytą „tarptautinių karo rėmėjų“ sąrašą, kuriame esančios įmonės kaltinamos tuo, kad padeda finansuoti Maskvos karą Ukrainoje, tęsdamos veiklą Rusijoje ir mokėdamas ten mokesčius.

Todėl Švedijos kariuomenė šią savaitę paprašė savo tiekėjų pakeisti „Mondelez“ gaminius kitais prekių ženklais.

„Tai darome, kad atitiktume kitus mūsų veiksmus Ukrainos atžvilgiu“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė spaudai Guna Graufelds.

Kelios įmonės, įskaitant mažmeninės prekybos tinklus, kurių nė vienas šiuo metu nėra prisijungęs prie boikoto, per trečiadienį vykusį susitikimą Norvegijos vyriausybės paprašė gairių.

„Mūsų žinia yra aiški – pačios įmonės turi priimti tokius sprendimus, o vartotojai – reaguoti, tai priklauso ne valdžios institucijų“, – teigė Norvegijos Prekybos ir pramonės ministerijos sekretorius Halvardas Ingebrigtsenas.

„Mondelez“ tvirtino, kad Rusijoje ji vykdo tik „ribotą veiklą“ ir kad nė vienas jos patronuojamosios įmonės „Freia“ gaminys nėra gaminamas šioje šalyje.

„Mūsų patronuojančioji įmonė „Mondelez International“ gerbia visus politinius sprendimus ir sankcijas“, – teigė „Freia“. Tarp grupių, įtrauktų į „karo Ukrainoje rėmėjų“ sąrašą, yra „Auchan“, „Procter & Gamble“, „Metro“, „Yves Rocher“ ir „Bonduelle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas