Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„P&O Ferries“ išvengs baudžiamųjų kaltinimų dėl beveik 800 darbuotojų atleidimo

Didžiosios Britanijos laivybos įmonei „P&O Ferries“ nebus pareikšti baudžiamieji kaltinimai dėl staigaus beveik 800 darbuotojų atleidimo šiais metais, po kelis mėnesius trukusio tyrimo pranešė JK vyriausybės Nemokumo valdymo tarnyba.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Nuo 2019 metų Dubajuje įsikūrusiai „DP World“ priklausanti įmonė sulaukė plataus pasmerkimo po to, kai 786 darbuotojams, iš kurių daugelis įmonėje dirbo ilgus metus, kovo mėnesį netikėtai pranešė apie atleidimą.

Šis žingsnis sukėlė profsąjungų pasipiktinimą, kurį dar labiau sustiprino įmonės elgesys, kai ji skubiai pasamdė darbuotojus iš užsienio, sutikusius dirbti už mažesnį nei minimalų atlyginimą.

Be to, JK verslo, energetikos ir pramonės strategijos valstybės sekretorius Kwasi Kwartengas paprašė Nemokumo valdymo tarnybos ištirti, ar nebuvo padaryta kokių nors nusikaltimų pagal baudžiamuosius ir civilinius įstatymus.

Baudžiamasis tyrimas buvo sutelktas į tai, ar įmonė nepažeidė 1992 metų profsąjungų ir darbo santykių įstatymų.

„Po išsamaus ir kruopštaus baudžiamojo tyrimo dėl aplinkybių, susijusių su „P&O Ferries“ atleistais darbuotojais, padarėme išvadą, kad baudžiamojo proceso nepradėsime“, – sakoma penktadienio pranešime.

Reguliuotoja pridūrė, kad civilinis tyrimas tebevyksta, tačiau plačiau pakomentuoti atsisakė.

Profsąjungos sukritikavo sprendimą netraukti vežėjos baudžiamojon atsakomybėn.

Jūreivystės sektoriaus darbuotojams atstovaujanti profsąjunga „Nautilus International“ teigė, kad tai yra smūgis „išmestiems“ darbuotojams.

„P&O Ferries“, kuri savo prieštaringai vertinamo pranešimo metu šešioms savaitėms sustabdė paslaugų teikimą JK, daugumą reisų atnaujino balandžio pabaigoje.

„DP World“ šią savaitę paskelbė apie rekordinį pelną per pirmąjį finansinių metų pusmetį, nors manoma, kad didžiąją dalį pajamų atneša kiti padaliniai, nesusiję su keltų verslu.

JK vyriausybė pareiškė, kad planuoja priimti įstatymus, užtikrinančius, jog keltų operatorės, reguliariai vykdančios maršrutus į JK uostus ir iš jų, privalės mokėti savo darbuotojams ne mažiau nei šalies minimalaus atlyginimo ekvivalentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas