Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas perims nuo Š.Stepukonio veiksmų nukentėjusių įmonių reikalavimus

Didžiausio Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojo „BaltCap“ fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ valdoma UAB „Moelta“ keičia savo veiklos pobūdį ir toliau veiks kaip specialios paskirties įmonė, kurios tikslas bus perimti nuo buvusio fondo vadovo Šarūno Stepukonio veiksmų nukentėjusių fondo įmonių reikalavimo teises bei teisinėmis priemonėmis išieškoti pasisavintas lėšas, rašoma „BaltCap“ pranešime spaudai.
Baltcap
Baltcap / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.
Temos: 1 „BaltCap“

Pertvarkyta struktūra leis įmonėms susitelkti į pagrindinę veiklą, o „Moelta“ užsiims pasisavintų lėšų išieškojimo procesais.

Įtariama, kad buvusio infrastruktūros fondo vadovo ir kitų asmenų neteisėtais veiksmais iš „BaltCap Infrastructure Fund“ portfelio įmonių buvo pasisavinta 40,4 mln. eurų. Fondo portfelio įmonės UAB „Žvirgždaičių energija“, UAB „Nullus“, UAB „Moelta“ ir „EN Efficiency PL“ sp. z o.o yra laikomos nukentėjusiomis dėl šių veiksmų. Šios įmonės praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje pradėjo seriją bylinėjimosi procesų prieš Š.Stepukonį ir kitus galimai atsakingus asmenis.

„Pertvarka leidžia lokalizuoti problemas ir jų sprendimo potencialą viename juridiniame asmenyje ir, tokiu būdu, likusioms fondo įmonėms atrišti rankas netrukdomai veikti ir įgyvendinti pradėtus projektus. Siekiant įgyvendinti šį planą buvo nuspręsta visas „Žvirgždaičių energijos“, „Nullus“ ir „EN Efficiency PL“ reikalavimo teises perleisti nukentėjusiai bendrovei „Moelta“, kuri specializuota tvarka tęs teisminį procesą dėl lėšų išieškojimo“, – sakė „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis.

Vykdomi pokyčiai neturės įtakos „BaltCap“ infrastruktūros fondo veikiančių įmonių veiklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas