VMVT nurodė, kad maisto parduotuvių kontrolę tarnyba atlieka vadovaudamasi vidaus kokybės dokumentais.
„Parduotuvių, kurioms yra suteiktas VMVT leidimas vykdyti maisto tvarkymo veiklą, patikrinimų dažnis priklauso nuo joms priskirtos rizikos grupės“, – aiškinama 15min atsiųstame komentare.
Pasak tarnybos atstovų, parduotuvės rizika vertinama ir nustatoma vadovaujantis kokybės sistemos darbo instrukcijomis, atsižvelgus į vykdomo maisto tvarkymo proceso rizikingumą, t. y., ar yra didelė rizika atsirasti maisto taršai.
Taip pat svarbus ir maisto tvarkymo tipas, pavyzdžiui, rizikingiausia, kai parduotuvė vykdo daug ir įvairių veiklų, tarp jų – ir gamina maistą. Įtakos, kurioje rizikos grupėje atsidurs parduotuvė, turi ir ankstesnių patikrinimų rezultatai, ir nustatyti pažeidimai. Rizikos grupė nuolat kintanti – ji, pavyzdžiui, gali būti pakeista po patikrinimo rezultatų.
Šiuo metu ne vieno didžiųjų prekybos tinklų parduotuvė patenka į padidintos rizikos gretas.
15min pateikia šių parduotuvių sąrašą – pasitikrinkite, ar jos – ne jūsų mieste.