Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangiškiai stoja į kovą prieš J.Basanavičiaus gatvės triukšmą: „Tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur įstatymai negalioja“

Smulkieji Palangos verslininkai susivienijo ir kyla į kovą prieš J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusias kavines ir barus, iš kurių iki išnaktų sklinda tranki muzika. „Palangoje nėra verslo kultūros ir atsakomybės. Čia svarbu pinigai bet kokia sąskaita. Kad kaimynai nemiegos, kad mažas verslas šalia negalės gyventi – visiškai nesvarbu“, – apgailestauja susibūrusios bendruomenės vadovas Vilius Martusevičius. Tuo tarpu visuomenės sveikatos specialistai kreipėsi į savivaldybę, kad apribotų trijų J.Basanavičiaus g. restoranų, iš kurių vakarais sklindantis garsas viršija nustatytas normas, veiklą.
Saulėlydis prie Palangos tilto
Saulėlydis prie Palangos tilto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiltas šeštadienio vakaras Palangoje, tad J.Basanavičiaus gatvė jau atgijusi – abiem kryptimis traukia būriai poilsiautojų, lauko staliukai sparčiai pildosi, o kavinėse ir restoranuose garsėja muzika.

Tačiau tai, kas vieniems – pramoga, kitiems – metų metus besitęsiantis galvos skausmas. Dainos, sklindančios iš J.Basanavičiaus gatvės, ir yra šio liepos pradžios šeštadienio dėmesio centre, kai prie Kurhauzo susitinku su keliolika Palangos S.Nėries gatvės gyventojų bendruomenės narių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saulėlydis prie Palangos tilto
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Saulėlydis prie Palangos tilto

Jie šįvakar išsiruošę į svarbią misiją – su Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais pamatuoti, ar iš kavinių ir restoranų sklindanti muzika neviršija leistinų normų.

Į šią bendruomenę smulkieji Palangos verslininkai ir gyventojai, vasaromis nuomojantys kambarius poilsiautojams, prieš porą metų pradėjo burtis neapsikentę iki ryto sklindančios muzikos ir triukšmo iš J.Basanavičiaus ir aplinkinių gatvių bei pavargę kovoti po vieną.

„Žmogus, atvykęs į Palangą, pirmą kartą eidamas J.Basanavičiaus gatve mato gražų vaizdelį: šoka žmonės, linksminasi, dainuoja. Bet už nugaros – 5–6 svečių namai, į kuriuos atvažiavę klientai meta raktus ir sako: „Aš čia nebūsiu.“ Arba rašo vienetą ir komentarą, kad pas jus gyventi neįmanoma, triukšmas. Susibūrėme ir pradėjome kalbėti apie paprastą dalyką – Palangoje nėra verslo kultūros, atsakomybės. Čia svarbu pinigai bet kokia sąskaita: kad kaimynai nemiegos, kad mažas verslas šalia negalės gyventi – visiškai nesvarbu. Taip jau nebėra Vilniuje, nebėra Kaune“, – 15min sakė situaciją pasiryžusios pakeisti bendruomenės pirmininkas, svečių namų „Arčiau jūros“ vadovas Vilius Martusevičius.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Verslininkai, kovojantys už civilizuotą verslą Palangoje. V.Martusevičius – antras iš dešinės
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Verslininkai, kovojantys už civilizuotą verslą Palangoje. V.Martusevičius – antras iš dešinės

Irma, kurios šeima Palangoje gyvena nuo 1976 metų, antrina, kad kelerius metus kambarių poilsiautojams jau net nebenuomodavo: „Tiesiog negalime, nes žmonės išeina ir nebegrįžta nuo triukšmo gatvėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi