Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 22

Palangos apžvalgos rate – ne tik ramus pasisukimas, bet ir bernvakariai ar piršlybos: labiausiai įsiminė viena istorija

Jau Palangos simboliu spėjusio tapti apžvalgos rato savininkas pasakoja, kad danguje švenčiami net mergvakariai ar bernvakariai. Būna ir piršlybų. O tiems, kurie niurzga dėl aukštų kainų, jis turi paaiškinimą. Apie visa tai, „telefoninių vaikų“ kartą ir mįslingas kalbas apie kitų metų naujienas Palangoje – 15min interviu su „Rota fortuna“ direktoriumi Dainiumi Drungilu.
Apžvalgos ratas Palangoje
Apžvalgos ratas Palangoje / 15min.lt koliažas

Konkurencijos nejaučia

Šiemet gegužės viduryje ir Klaipėdoje pradėjo veikti apžvalgos ratas, keliantis klientus į 40 metrų aukštį, iš kur atsiveria uosto akvatorijos, Klaipėdos senamiesčio, Smiltynės, Kuršių nerijos ir, žinoma, jūros vaizdai.

Visgi D.Drungilas teigė konkurencijos nejaučiantis, mat Palangos apžvalgos ratas veikia ištisus metus, o Klaipėdos kol kas planuoja būti atviras tik šiltuoju sezonu. Be to, verslininko teigimu, ir palyginti šiuos du objektus sudėtinga.

„Čia kaip apžvalgos aikštelės skirtinguose miestuose. Žmonės lipa ir į vieną, ir į kitą, nes nori pamatyti konkrečią vietą. Taip ir čia – vieni norės pamatyti Palangą, kiti Klaipėdą, o kai kurie abu miestus, tai kelsis su abiem ratais. Todėl ir nejaučiame jokios konkurencijos. Nekonkuruojame su Klaipėda“, – 15min teigė pašnekovas.

Patricija Adamovič / BNS/Dainius Drungilas
Patricija Adamovič / BNS/Dainius Drungilas

Padėjo surengti piršlybas danguje

Daugiausiai norinčiųjų pažvelgti į Palangą iš viršaus, žinoma, yra vasarą, kada į kurortą suplūsta daugiausiai žmonių. Tačiau D.Drungilas tikina, jog turi klientų, kurie atvyksta pasisukti ratu ir kitais metų laikais – nori pamatyti ir rudenišką, ir sniegu, šerkšnu pasidabinusią Palangą.

„Būna, kad kyla ir kelis kartus per dieną. Taip būna tada, kai, pavyzdžiui, pakyla šeima, o vėliau atsiveža ir savo tėvus ar senelius, nori, kad ir jie pamatytų Palangą iš viršaus. Tada jie vėl lipa ir kartu kyla su vyresniais. Kai vaikai kyla kartu su savo vyresniais tėvais, tai – labai gražus gestas“, – pasakoja verslininkas.

Užsieniečiai taip pat šios pramogos nepraleidžia. Anot D.Drungilo, ratu pakyla beveik visi svetimtaučiai.

Patricija Adamovič / BNS/Apžvalgos ratas Palangoje
Patricija Adamovič / BNS/Apžvalgos ratas Palangoje

„Nes apžvalgos ratas tapo Palangos simboliu. Ji tiesiog tapo nebeįsivaizduojama be apžvalgos rato. Tiltas, jūra ir apžvalgos ratas – pagrindinis Palangos trio, – nusijuokė jis. – Palangai seniai to reikėjo.“

Tačiau čia supasi ne tik šeimos ar poros, ratu VIP kabinoje sukasi ir mergvakarius ar bernvakarius švenčiantieji. Keliskart čia vyko ir piršlybos, tačiau vieną atvejį Dainius įsiminė itin ryškiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus