Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos oro uoste – dar dvi naujos aviakompanijos

Birželio 19 diena, sekmadienis, tapo istorine diena Palangos oro uostui – čia pradėti vykdyti du nauji maršrutai. Lietuvos pajūris oro transportu susijungė su dviem sostinėmis – Minsku Baltarusijoje bei Kijevu Ukrainoje ir priėmė naujas aviakompanijas – „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“.
Naujų skrydžių atidarymas Palangoje
Naujų skrydžių atidarymas Palangoje / Oro uosto nuotr.

„Ukraine International Airlines“ keleivius į Kijevą skraidins du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais, o „Belavia“ į Minską – vieną kartą, sekmadieniais.

„Šią dieną galime laikyti istorine diena Palangoje – dar niekada anksčiau šis oro uostas neturėjo tokio gero pasiekiamumo oru. Naujosios slaviškos kryptys turėtų pagyvinti atvykstamąjį turizmą Klaipėdos regione ir padėti Baltarusijos ir Ukrainos gyventojams atrasti Lietuvos pajūrį. Tuo pačiu naujosios aviakompanijos siūlo platų krypčių tinklą ir jungiamuosius skrydžius tiek į Europos, tiek į Azijos, tiek į JAV miestus,“ – sakė Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

Oro uosto nuotr./Pirmasis Belavia lėktuvas Palangos oro uoste
Oro uosto nuotr./Pirmasis Belavia lėktuvas Palangos oro uoste


Abu maršrutai bus vykdomi vasaros sezono metu – „Belavia“ į Palangą skraidins iki rugsėjo 4 d., o „Ukraine International Airlines“ – iki rugsėjo 21 d.

Šiemet Palangos oro uostas gerina visus keleivių skaičiaus rekordus – gegužės mėnesio duomenimis, per metus besirenkančiųjų šiuos oro vartus savo kelionei padaugėjo nuo 10,7 tūkst. iki 21,2 tūkst. – t.y. 98 proc. arba beveik dvigubai.

Oro uosto nuotr./Pirmasis „Ukraine International Airlines“ lektuvas Palangos oro uoste
Oro uosto nuotr./Pirmasis „Ukraine International Airlines“ lektuvas Palangos oro uoste

Taip pat per metus čia daugiau nei dvigubai išaugo veiklą vykdančių aviakompanijų skaičius – 2015 m. į Palangą skraidė 4 oro linijos, dabar jų yra 9.

Apie Palangos oro uostą

Palangos oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui. Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Oro uosto nuotr./Naujų skrydžių atidarymas Palangoje
Oro uosto nuotr./Naujų skrydžių atidarymas Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai