Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžietis pasibaisėjo „Maximos“ parduotuvėje, prie kepinių, išvydęs musių

Prieš Žolinę, į naujienų portalą JP kreipėsi skaitytojas Tomas. Panevėžietis laiške nurodė, kad visai neseniai lankėsi „Maxima“ parduotuvėje, adresu Ukmergės g. 23, ir liko nemaloniai nustebintas, kuomet bandelių skyriuje prie kepinių buvo prilipusios net kelios musės. Skaitytojas pridėjo ir vaizdą iliustruojančią nuotrauką.
„Maxima“, kepiniai
„Maxima“, kepiniai / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Specialios lempos, uždari skyreliai

JP žurnalistai, netruko susisiekti su prekybos tinklo atstovais. „Maxima“ Kokybės ir kontrolės skyriaus vadovė Ugnė Ulickienė komentavo, kad jie yra suinteresuoti, jog patirtis „Maxima“ parduotuvėse būtų pati geriausia ir atitiktų lūkesčius.

„Atsiprašome, kad teko pastebėti muses prie atvirai laikomų bandelių. Patikiname, kad prekybos tinkle veikia kokybės kontrolės sistemos ir ypatingai šiltuoju metų laiku atvirai prekybos salėje laikomų produktų kokybės užtikrinimui yra skiriamas didelis dėmesys. Siekdami išlaikyti aukščiausią kepinių kokybę ir higieną, šiuose skyriuose esame įmontavę specialias insekticidines lempas bei tam skirtose vietose klijuojame musgaudžių lipdukus. Mūsų parduotuvių darbuotojai nuolat kontroliuoja švarą parduotuvėse, taip pat bendradarbiaujame ir su išorės partneriais, kurie padeda užtikrinti kenkėjų kontrolę“, – sakė ji.

Anot skyriaus vadovės, siekiant dar labiau pagerinti kliento apsipirkimo patirtį ir užtikrinti higienines sąlygas, jau dabar visose X formato „Maxima“ parduotuvėse kepyklos gaminiai laikomi uždaruose stalčiuose, skirtuose šių produktų laikymui, o ateityje jie yra numatę įrengti uždarus stalčius visose tinklo parduotuvėse.

Įmonės privalo užtikrinti maisto saugą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atskleidė, kad ūkio subjektus tikrina planinių ir neplaninių patikrų metu. Planiniai patikrinimai atliekami vadovaujantis VMVT kasmet patvirtinamais planais, jų dažnumas priklauso nuo ūkio subjektui priskirtos rizikos grupės.

„Visos su maistu dirbančios įmonės, privalo pasirūpinti tinkama profilaktine higiena, t. y. užtikrinti, kad patalpose neatsirastų infekcines ar užkrečiamąsias ligas galinčių paskleisti sukėlėjų. Tai yra būtina sąlyga siekiant užtikrinti maisto saugą ir vartotojų sveikatos apsaugą“, – pabrėžė VMVT atstovai.

Ne tik dezinfekcija

Pasak VMVT, įmonės dirbančios su maistu turi pasirūpinti ne tik dezinfekcija.

„Higieną įmonėse, kurią reikia užtikrinti, susideda iš 3 jų tipų profilaktikos etapų. Remiantis Privalomuoju profilaktinio aplinkos kenksmingumo pašalinimo tvarkos aprašu, maisto tvarkymo subjektas privalo patalpose užtikrinti: dezinfekciją – užkrečiamųjų ligų sukėlėjų šalinimą iš aplinkos ir jų sunaikinimą, naudojant specialius metodus bei priemones, dezinsekcija – t. y. profilaktiką apimančią vabzdžių stebėjimą, atbaidymą, naikinimą, naudojant specialius metodus ir priemones bei deratizacija, kuri apima profilaktiką dėl graužikų stebėjimą, atbaidymą, naikinimą, naudojant specialius metodus ir priemones“, – teigė jie.

Gali grėsti administracinė atsakomybė

VMVT inspektoriai, atlikdami valstybinę maisto kontrolę, vertina, ar maisto tvarkymo subjektas užtikrina kenkėjų kontrolę, ar maisto tvarkymo patalpose nėra kenkėjų buvimo pėdsakų.

Nustačius pažeidimus, ūkio subjektas įpareigojamas juos pašalinti, taip pat atsakingam asmeniui gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais