Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Cido“ arenos užimtumas grįžo į buvusį prieš karantiną, bet džiaugtis dar anksti

Panevėžio „Cido“ arenoje dėl COVID-19 buvo atšaukta per 30 renginių. Nors baimių ir nežinomybės vis dar daug, arenoje jau verda gyvenimas. Karantino laikotarpiu duris užvėrusi regioninių arenų lyderė pirmuosius lankytojus įsileido dar vasaros pradžioje, o jau rugpjūtį veikė kone pilnu pajėgumu. Arenoje jau įvyko keletas viešų renginių su žiūrovais, o jos užimtumas šiuo metu yra artimas tam, koks buvo prieš karantiną. Tik kol kas arenoje daugiau treniruojasi sportininkai, vyksta sporto varžybos, koncertų ir kitų pramoginių renginių, panašu, dar teks palaukti.
Cido arena
Cido arena / Augusto Didžgalvio nuotr.

„Arenoje tylu buvo maždaug 2,5 mėn. Kai buvo panaikintas karantinas, iš karto sulaukėme dėmesio iš dviračių sporto atstovų. Nors vasarą arenoje dėl galiojusių apribojimų negalėjo vykti ir nevyko vieši renginiai, tačiau „Cido“ arenos treke treniravosi Lietuvos rinktinės sportininkai ir Panevėžio moksleiviai. Rugpjūtį į namų areną grįžo ir treniruotes pradėjo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai, kurie jau spėjo sužaisti keletą draugiškų rungtynių“, – vardina „Cido“ arenos generalinis direktorius Tomas Inčikas.

Nors kol kas veiksmo arenoje netrūksta, šis sezonas neabejotinai bus kitoks ir arena jam atsakingai ruošėsi. Kiekvieno renginio metu yra paisoma ir griežtai laikomasi tuo metu galiojančių valdžios institucijų nurodymų ir rekomendacijų.

Bilietai parduodami į kas antrą vietą, kiekvieno žiūrovo prašoma sėdėti tik biliete nurodytoje vietoje. Kad žmonės tarpusavyje kuo mažiau susitiktų, reguliuojami žiūrovų srautai, maitinimo vietose įrengtos pertvaros. Be to, arenos patalpose įrengta beveik pusšimtį dezinfekcinio skysčio stotelių, reguliariai dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai, taip pat stebima, kad renginio metu būtų dėvimos apsaugos kaukės, laikomasi saugaus atstumo.

Karolis Kavolėlis, kklietkabelis.lt/„Cido“ arena
Karolis Kavolėlis, kklietkabelis.lt/„Cido“ arena

„Nurodymų ir rekomendacijų turime, tačiau jas įvykdyti lengva ne visada. Ne visi žiūrovai yra pakankamai supratingi, kai kuriems pikta dėl to, kad negali sėdėti šalia vienas kito, kad viso renginio metu reikia dėvėti kaukes, kad salėje negalima gerti ir valgyti. Arenos darbuotojai susiduria su daug neigiamų emocijų, pasipiktinimo, tačiau mes suprantame ir savo žiūrovus, jiems kylančius nepatogumus. Labai stengiamės, kad laikas arenoje jiems būtų kuo malonesnis, tačiau turime suprasti, kad taisykles sugalvojome ne patys, o norėdami būti ir likti sveiki, privalome saugoti ir save, ir aplinkinius“, – vardina T.Inčikas.

Naująjį sezoną su žiūrovais „Cido“ arena pradėjo viena pirmųjų iš arenų Lietuvoje. Šeštadienį arenoje vyko tradicinis „Šopturgis“, sutraukęs daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų. Jam pasibaigus arena nedelsiant buvo transformuota ir pritaikyta kasmetinėms R. Sargūno taurės varžyboms.

„Pagal susidomėjimą pirmaisiais viešais renginiais arenoje matome, kad ne tik mes pasiilgome renginių ir žiūrovų. Nors dėl privalomo vieno metro atstumo tarp žiūrovų, jų į areną galime priimti mažiau, tačiau susidomėjimas renginiais nemenkas. Visgi, nerimo mums kelia renginių organizatorių baimės ir dvejonės dėl renginių arenoje. Nežinomybė ir nuolat kintantys valdžios institucijų sprendimai tikrai nepadrąsina planuoti toli į priekį ar rizikuoti organizuoti didelių investicijų reikalaujančius pasirodymus. Visgi, raginame žiūrovus šį sezoną anksčiau apsirūpinti bilietais į arenoje vykstančius renginius ir rekomenduojame rinktis bilietus pirkti internetu“, – kviečia T. Inčikas.

Arenos vadovas pastebi, kad miestiečiai dabar kur kas ramiau vertina ir žvelgia į situaciją, nei pavasarį: „Atrodo, kad išmokstame gyventi su COVID-19 ir mažiau jo baiminamės, tačiau budrumo prarasti nereikėtų. Mes taip pat dedame visas pastangas, kad tam sudarytume sąlygas ir, kad panevėžiečiai turėtų kuo daugiau galimybių renginius išvysti gyvai“. „Cido“ arenoje didelis dėmesys kreipiamas ne tik žiūrovų, bet ir renginio dalyvių bei aptarnaujančio personalo saugumui.

Būdama didžiausia uždara erdvė visame Aukštaitijos regione, Panevėžio „Cido“ arena yra bene saugiausia vieta organizuoti ir stebėti renginius. Didelis arenos plotas leidžia ne tik išlaikyti atstumą tarp žiūrovų salėje, bet ir skirstyti srautus ir iki minimumo sumažinti kontaktų skaičių tarp renginio lankytojų. Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, atstumo laikymasis yra vienas efektyviausių būdų sustabdyti COVID-19 plitimą.

„Situacija nuolat keičiasi, tačiau džiaugiamės, kad arena vėl yra atvira renginiams su žiūrovais. Renginių tinklelis pamažu pildosi, todėl labai tikimės sėkmingo sezono šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – sako „Cido“ arenos generalinis direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas