Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje vis labiau populiarėja kalėdinių eglučių nuoma: medelių kainos nuo 35 eurų

Artėjant didžiosioms metų šventėms, apie Kalėdų eglutę jau pagalvoja daugelis. Šiemet kaip niekad anksti prasidėjo ir pasiruošimas gražiausioms metų šventėms. Prekybos centruose jau kuris laikas galima matyti pardavinėjamas dekoracijas, žaisliukus, kalėdinius saldainius ir kt. Po truputį imamasi dairytis ir gražiausios namų puošmenos – eglutės.
Audrius Pocius
Audrius Pocius / Rimvydo Ančerevčiaus/www.jp.lt nuotr.

Kviečia tausoti gamtą

Štai panevėžietis verslininkas Audrius Pocius, kviečia eglutes nuomotis ir tokiu būdu tausoti gamtą bei pasidžiaugti gyva, kvepiančia ir Kalėdomis spinduliuojančia eglute.

„Kalėdiniai medeliai nuomojami arba pardavinėjami. Galima rinktis, kuris būdas priimtinesnis. Kaina išlieka ta pati. Skirtumas tas, kad išsinuomojus eglutę, ją mes po visų švenčių išsivežame, o klientai neturi sukti galvos, kur ją dėti. Atsiėmę medelį matome, ar jis dar išgyvens iki kitų metų, ar jau nebe. Jei nebe – sunaudojame jį trąšoms. Kiekvienam atrandame tinkamą paskirtį“, – aiškino verslininkas.

Išskirtiniai medeliai

A.Pocius prekiauja išskirtiniais medeliais. Kaip pats sako, tokių Lietuvoje arba visai nėra, arba jais prekiauja tik vienas kitas verslininkas.

„Mes esame išskirtiniai tuo, kad siūlome kitokius medelius. Turime naują rūšį – daniškus kėnius. Patys danai patikino, kad Lietuvoje tokiais niekas neprekiauja. Na, ir taip pat tiekiame sidabrines eglutes“, – sakė jis.

Nori sukurti kalėdinę nuotaiką

Vyras tikino, kad šiuo verslu užsiima ne dėl pinigų. „Pradėjau šią veiklą iš idėjos prieš 3 metus. Tai nėra mano pragyvenimo šaltinis, o greičiau veikla, kuri sukuria kalėdinę nuotaiką ne tik man, bet ir kitiems panevėžiečiams“, – teigė prekiautojas.

Kalėdinių medelių kainos nuo 35 eurų. Kaina priklauso nuo augalo rūšies ir aukščio.

Ir perka, ir nuomojasi

Paklaustas, ar panevėžiečiai labiau linkę eglutes pirkti, ar nuomotis, verslininkas teigė, kad vienareikšmiško atsakymo nėra.

„Sakyčiau, klientai pasidalinę po lygiai“, – sakė A.Pocius.

„Naudotis mūsų paslaugomis patogu, nes medis pristatomas į namus ir vėliau iš ten pat atsiimamas. Todėl klientams nereikia galvoti, kaip atsigabenti į namus, pavyzdžiui, 2 metrų eglutę“, – aiškino vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas