Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 19 /19:47

Pasaulinis IT gedimas neaplenkė ir Lietuvos vaistinių tinklo: vaistų galėsite įsigyti ne visur

Penktadienį oro linijų, bankų ir sveikatos priežiūros paslaugų veikla sutriko dėl pasaulinio IT gedimo, susijusio su JAV kibernetinio saugumo kompanijos „CrowdStrike“ išleistu atnaujinimu. Su IT gedimais visoje Lietuvoje susidūrė ir BENU vaistinių tinklas.
Vaistinė
Vaistinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min patvirtino BENU vaistinių tinklo vadovė Dr. Indrė Brazauskaitė, vaistinėse neveikia kompiuteriai, todėl klientai negali atsiskaityti už norimas įsigyti prekes.

Pasak jos, visos įmonės IT komandos pajėgos intensyviai dirba, kad įprastinė vaistinių veikla būtų atstatyta kaip įmanoma greičiau.

„Pirmiausia, daugiausiai dėmesio telkiame į didžiausio klientų skaičiaus sulaukiančias bei prie gydymo įstaigų įsikūrusias vaistines, siekdami pašalinti trikdžius ir užtikrindami sklandžią vaistinių veiklą. Prie Kauno ir Santaros klinikų, Klaipėdos ir Šiaulių Respublikinių ligoninių įsikūrusių BENU vaistinių veiklą jau pavyko atkurti – jos dirba sklandžiai“, – teigė I.Brazauskaitė.

Pasak jos, šiuo metu IT gedimai išspręsti trečdalyje visų šalies BENU vaistinių. Anot I.Brazauskaitės, vaistinėse neveikia kompiuteriai, todėl klientai negali atsiskaityti už norimas įsigyti prekes.

„Artimiausiu metu tikimės pašalinti trikdžius ir likusiose BENU tinklo vaistinėse, toliau užtikrindami klientų poreikius atliepiančią vaistinių veiklą“, – žadėjo ji.

Papildyta 16.41 val.: I.Brazauskaitė informavo, kad IT gedimai išspręsti daugiau kaip pusėje visų šalies vaistinių.

19.47 val.: I.Brazauskaitės teigimu, šiuo metu IT gedimai išspręsti daugiau nei 90 proc. vaistinių, kurios vykdo veiklą savaitgalį.

„Pilnai atstatyti veiklą visose vaistinėse tikimės per rytojų“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai