Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suabejojo Užimtumo tarnybos darbo skelbimo patikimumu, ši aiškina, kad viskas gerai

Į 15min kreipėsi skaitytoja, suabejojusi Užimtumo tarnybos puslapyje skelbiamų darbo skelbimų patikimumu. Moteris tvirtino, kad ją sudomino slaugytojos padėjėjos darbas vienoje viešojoje įstaigoje, tačiau pasinaudoti darbo skelbime esančia informacija ieškant darbovietės jai taip ir nepavyko. Užimtumo tarnyba tvirtina, kad darbo skelbimus tikrina, o šiuo konkrečiu atveju skelbimas reikalavimus atitiko.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Skaitytoja Violeta 15min atsiųstame laiške nurodė, kad grįžusi iš užsienio bando įsidarbinti Lietuvoje.

Darbdavių skelbimus slaugos ir socialinės pagalbos srityje ji tvirtina skaitanti daugiau nei pusmetį ir norinti pranešti apie savo atradimus.

„Perskaičiau kovo 13 dienos skelbimą, kad (...) VšĮ „Geriečiai“ ieško slaugytojos padėjėjos. Atsakingas už skelbimą asmuo – nenurodytas, internetinio adreso www.geriečiai.com nerasta, o dar geriau, kad įmonės su kodu 305608123 VMI ar „Sodros“ duomenų bazėje iš viso nėra“, – sakė skaitytoja.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Užimtumo tarnyba
Arno Strumilos / 15min nuotr./Užimtumo tarnyba

Ji pasakojo internete suradusi, kad „Geriečių“ nurodytas mobilusis telefonas priklauso bendrovei „Sava sesė“, kurioje dirba tik vienas darbuotojas, nors įmonė skelbiasi, kad joje dirba savo sritį išmanantys profesionalai.

„Tai kaip tada suprasti ir kaip galima pasitikėti ldb.lt (Užimtumo tarnybos – 15min) skelbiamais duomenimis? Kad būtų išaiškinta tiesa, parašiau į Užimtumo tarnybą ir gavau atsakymą, kad informacija perduota atsakingiems asmenims, (...) bet skelbimas iki šiol nepašalintas ir nemanau, kad tokie pažeidimai kam nors rūpėtų“, – kalbėjo Violeta.

UŽT: viskas gerai

Užimtumo tarnyba 15min atsiųstame atsakyme patvirtina, kad toks skelbimas egzistavo, tačiau teigia, kad jis atitinka reikalavimus.

Pagal Rekvizitai.lt pateiktą informaciją, įmonei VŠĮ „Geriečiai“ atstovauja tas pats asmuo, kaip ir UAB „Sava sesė“.

UŽT duomenų bazėje viešoji įstaiga „Geriečiai“ skelbimą registravo kovo 13 dieną, ši laisva darbo vieta galiojo iki kovo 21 dienos.

Tarnybos atstovė Milda Jankauskienė teigė, kad specialistai tikrina svetainėje skelbiamų darbo skelbimų atitikimą teisės aktams, patvirtina ir paskiria atsakingą asmenį, kuris peržiūri skelbimą ir, jeigu reikia, susisiekia su darbdaviu pasitikslinti aprašymą ar kandidatų atrankos procesą. Už laisvų darbo vietų skelbimus atsakingi Užimtumo tarnybos paslaugų darbdaviams specialistai.

Komentuodama konkretų atvejį, tarnyba sako, kad viešoji įstaiga „Geriečiai“ yra registruota Registrų centre, jos turimi duomenys apie įmonės kodą atitinka tuos, kuriuos turi VMI bei „Sodra“.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Užimtumo tarnyba
Arno Strumilos / 15min nuotr./Užimtumo tarnyba

„Pagal Rekvizitai.lt pateiktą informaciją, įmonei VŠĮ „Geriečiai“ atstovauja tas pats asmuo, kaip ir UAB „Sava sesė“, – sakė M.Jankauskienė.

„Kadangi įmonė yra registruota ir veikianti, jai nėra iškelta nei bankroto procedūra bei ji nėra likviduojama, taip pat neturi skolų ir laikomasi lygių galimybių įstatymo nuostatų, pagrindo neskelbti laisvos darbo vietos Užimtumo tarnyba neturi“, – pridūrė ji.

Įstaigos direktorė: paslapčių neturime

Viešosios įstaigos „Geriečiai“ vadovė Alena Paliokienė sakė, kad tai yra nauja įmonė, ieškanti darbuotojų ir bandanti pradėti veiklą.

Organizatorių nuotr./Bendrosios praktikos slauga
Organizatorių nuotr./Bendrosios praktikos slauga

„Skambino man ir iš Darbo biržos, dabar ir jūs skambinate. Galėtų ta ponia pati man paskambinti, čia nėra jokių paslapčių“, – 15min teigė ji.

Anot A.Palekienės, tiek „Geriečiai“, tiek „Sava sesė“ priklauso jai.

O „Geriečių“ internetinis puslapis nepasiekiamas dėl to, jog įstaiga nesumokėjo už domeną, tačiau padarys tai artimiausiu metu, nurodė jos direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas