Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Surikiuotas daugiausiai uždirbusių vadovų šimtukas: gauna iki 5500 kartų daugiau nei statistinis pavaldinys

Vadovų uždarbio tyrimuose besipecializuojanti kompanija „Equilar“ paskelbė daugiausiai 2022 m. uždirbusių JAV vadovų metinį atlygį.
Doleriai
Doleriai / 123RF.com nuotr.

Geriausiai apmokamų vadovų sąrašo viršuje rikiuojasi „Google“ savininkės „Alphabet“ vadovas Sundaras Pichai. Jis 2022 m. gavo riebią kompensaciją – net 225,98 mln. JAV dolerių.

Šis uždarbis – 808 kartus didesnis nei kompanijos atlyginimų mediana, skaičiuoja „Equilar“.

Antroje vietoje rikiuojasi Stephenas M. Scherras, automobilių nuomos gigantės „Hertz Global Holdings Inc.“ generalinis direktorius, su 182,13 mln. JAV dolerių. Jis uždirbo net 4983 kartus daugiau „paprastas“ kompanijos darbuotojas.

Trečioje vietoje įsikūrė sporto treniruoklių gamintojos „Peloton Interactive, Inc.“ vadovas Barry McCarthy (168 mln. JAV dolerių, santykis su atlyginimų mediana – 2299 kartai).

Renginių ir bilietų pardavimo gigantės „Live Nation Entertainment, Inc.“ vadovas Michaelas Rapino pernai gavo 139 mln. JAV dolerių (5414 kartų daugiau nei mediana), o penketuką užbaigia socialinio tinklo „Pinterest“ valdytojos generalinis direktorius Williamas J. Ready su 122,65 mln. JAV dolerių. Jo metinis uždarbis yra 999 didesnis už statistinio „Pinterest“ darbuotojo.

Technologijų kompanijos „Apple“ vadovas Timas Cookas liko „tik“ šeštas su 99,42 mln. JAV dolerių (1177 kartus viršijo atlyginimų medianą), Satya Nadella iš „Microsoft“ – 12-tas, (54,94 mln. JAV dolerių, 289 kartai); o „Meta platforms“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas rikiavosi „vos“ 65 su 27,11 mln. JAV dolerių metiniu atlygiu.

Tiesa, „Facebook“ įkūrėjas galėtų girtis, kad, vertinant skirtumą tarp generalinio direktoriaus ir darbuotojų pajamų, jis šimtuke atrodo palyginti neblogai.

Nors M.Zuckerbergo metinis uždarbis buvo 91 kartą didesnis nei jo darbuotojų mediana, tai vis viena buvo antras „lygiausias“ rezultatas tarp 100 sąraše išrikiuotų vadovų.

Didžiausias atotrūkis fiksuotas „Live Nation Entertainment“ atveju – jau minėta, kad M.Rapino 2022 m. susižėrė 5414 kartus daugiau nei jo kompanijos darbuotojų metinio atlygio mediana.

Tuo tarpu apskritai daugiausiai iš visų vadovų pernai uždirbęs S.Pichai pagal savo atlygio ir darbuotojų medianos santykį liko „tik“ 16.

Į sąrašą įtrauktos JAV biržoje kotiruojamos bendrovės. Jos privalo informaciją apie aukščiausių vadovų atlyginimus atskleisti savo akcininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas