Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dauguma Lietuvos darbuotojų – persidirbę: nepailsi per savaitgalį, dirba daugiau nei reikia

Pandemija sukėlė daugybę problemų, susijusių su darbu: vieni jo neteko, kiti buvo išsiųsti į prastovas, treti išlaikė, tačiau persikėlė dirbti į namus. Dirbant namuose atsirado daugybė iššūkių, prie kurių dažnas nebuvo įpratęs. Bendraujant nuotoliniu būdu su kolegomis tenka atsakyti į gausybę žinučių, dalyvauti videosusitikimuose ir taip kyla papildomas stresas, kurio pakanka ir dėl paties darbo namuose.
Pervargimas
Pervargimas / Luis Villasmil / Unsplash nuotr.

Specialistai teigia, kad dažnam darbuotojui virtualus bendravimas kelia įtampą ir mažina produktyvumą, dėl ko gali pailgėti darbo diena. Be to, gali išaugti ir darbo krūvis, o dirbant ne biure – sumažėti pertraukėlių ir poilsio laiko, pokalbių su bendradarbiais. Šių aplinkybių visuma sukuria palankią dirvą pervargimui, o ilgainiui ir profesiniam perdegimui. Ir nors yra būdų, kaip šią situaciją spręsti, didelė dalis Lietuvos darbuotojų jau atsidūrė ant pavojingos ribos.

Neretas, dirbantis nuotoliniu būdu, susiduria su spaudimu nedelsiant atsakyti į trumpąją žinutę, spręsti iškilusius klausimus su kolegomis telefonu ar videoskambučiu. Anksčiau norėdami pasitarti ar ką nors išsiaiškinti, galėdavome matyti, ką veikia bendradarbis ir priėję išspręsti klausimą per keletą minučių. Tuo tarpu pandemijos metu tą daryti tenka virtualiai ir užtrunka ilgiau, negu bendraujant gyvai. Negana to, nežinodami, kuo užsiėmęs kolega, galime sutrukdyti jo darbą ir išblaškyti susikaupimą, tad grįžti prie užduoties tampa sunkiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas