Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pekinui paskelbus apie naują tyrimą dėl „Ant Group“, „Alibaba“ akcijų kursas smuko

„Alibaba“ akcijos antradienį smuko daugiau nei 5 proc. pasirodžius pranešimams, kad Kinijos reguliavimo institucijos nurodė atlikti naują tyrimą dėl valstybinių įmonių ryšių su Kinijos elektroninės prekybos milžinės finansinių technologijų padaliniu „Ant Group“.
„Alibaba“
„Alibaba“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausioms Kinijos valstybinėms įmonėms ir bankams buvo liepta pradėti naują savo finansinių pozicijų ir kitų ryšių su „Ant Group“ ir jos patronuojamosiomis įmonėmis patikrinimų etapą, pranešė „Bloomberg“. Tai taps dar vienas smūgiu „Alibaba“ įkūrėjui milijardieriui Jackui Ma.

Nuo 2020 metų pabaigos Kinijos reguliuotojos pradėjo taikyti plataus masto priemones prieš tariamai antikonkurencines „Alibaba“ ir kitų vietos technologijų milžinių praktikas. Tai lėmė, kad paskutinę minutę buvo nutrauktas planuotas rekordinis „Ant Group“ pirminis viešas akcijų platinimas (IPO).

„Bloomberg“, cituodama anoniminius šaltinius, susipažinusius su šiuo klausimu, apibūdino naują tyrimą kaip „išsamiausią ir plačiausio masto sandorių, sudarytų su „Ant Group“, tyrimą“.

Nėra žinoma, kas paskatino naują patikrinimą, sakoma pranešime.

„Alibaba“ akcijų kursas antradienio pradžioje smuko 5,1 proc. ir pasiekė žemiausią lygį nuo tada, kai 2019 metais debiutavo Honkongo biržoje.

Po ilgų augimo metų Pekinas ėmėsi griežtų kontrolės priemonių prieš įvairias įmones, kurios specializuojasi maisto pristatymo, žaidimų, mokymo ir pavėžėjimo srityse.

Kinijos maisto pristatymo milžinės „Meituan“ akcijos antradienį taip pat atpigo beveik 5 procentais.

Nuo penktadienio, kai Kinijos institucijos nurodė interneto platformoms sumažinti paslaugų teikimo mokesčius sunkumus patiriantiems restoranams, „Meituan“ akcijų vertė sumenko daugiau nei 20 procentų.

Naujausi „Alibaba“ ketvirčio rezultatai turėtų būti paskelbti ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas