Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penktadieninė dovana: Liepkalnis vėl atvėrė duris, vilčių rytoj paslidinėti atsirado ir žemaičiams

Savaitės pradžioje paskelbus, kad dėl šiltų orų Vilniuje esanti Liepkalnio slidinėjimo trasa laikinai užsidaro, penktadienį šis centras vėl atvėrė duris. Vilties, kad šeštadienį pavyks paslidinėti, savo laikytojams suteikia ir šalia Plungės įsikūręs „Mortos Kalns“.
Liepkalnio slidinėjimo trasa
Liepkalnio slidinėjimo trasa / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Siekiant išsaugoti turimą sniegą – nuo pirmadienio laikinai užsidarome. Tikimės atsidaryti jau savaitės gale“, – rašyta Liepkalnio pranešime.

Penktadienį slidinėjimo centras pranešė, kad yra vėl pasiruošęs dirbti – gruodžio 22-24 d. Gruodžio 25 d. šis slidinėjimo centras nedirbs, o dėl tolesnio laiko žada klientus informuoti.

Šiemet Liepkalnio slidinėjimo centras pirmuosius lankytojus priėmė labai anksti – lapkričio 25 d. Liepkalnio slidinėjimo trasa kasmet veikia maždaug 80–90 dienų, o slidinėjimo sezonas pastaruosius keletą metų prasideda lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje.

Kaip jau skelbėme, dėl šiltų orų laikinai užsidarė ir kitos Lietuvos slidinėjimo trasos. „Oro sąlygos tampa nepalankios slidinėjimo centro veiklai, todėl laikinai užsidarome nuo gruodžio 18 d. (pirmadienio) ir lauksime žiemiškesnių, šaltesnių orų. Tikimės netrukus Jus pakviesti sugrįžti“, – sekmadienį pranešė Jonavos slidinėjimo centras. Jis kol kas lieka uždarytas.

Vis dėlto, netoli Plungės esantis „Mortos kalns“, dėl šiltų orų praėjusią savaitę taip pat sustabdęs veiklą, šeštadienį klientus tikisi vėl pakviesti paslidinėti.

„Sveiki! Turėtumę galimybę atsidaryti rytoj, šeštadienį(žinoma jei iškristų bent 10cm natūralaus sniego). Veiktų būgelinis keltuvas, snowparkas ir vaikiškas kalnelis. Informaciją tikslinsime rytoj“, – rašoma trasos feisbuko paskyroje.

„Kalitos kalne“ Anykščiuose paslidinėti taip pat nepavyks, tačiau šis centras kviečia nuo kalno nusileisti rogučių trasa.

Aukštagirės slidinėjimo trasa lieka uždaryta ir savo lankytojams kol kas jokių pozityvių žinių nepranešė.

Ignalinos žiemos sporto centras lankytojams informacijos nesuteikia – jo interneto svetainė nefunkcionuoja. Tačiau feisbuke skelbiama, jog rytoj Ignalijoje vyks biatlono varžybos.

„Lietuvoje slidžių varžybų sezoną pirmieji atidaro biatlonininkai – jau rytoj Ignalinoje paaiškės Lietuvos biatlono čempionato nugalėtojai! Sąlygos šiuo metu ne pačios geriausios, tačiau jau rytoj Ignalinoje žadamas gausus sniegas“, – rašoma feisbuko paskyroje.

Netoli Gargždų esantis „Utrių kalns“ lankytojams naujos informacijos nepateikia, tačiau per trasos tinklapyje esančias kameras matyti, kad sniego šioje trasoje praktiškai nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas