Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per pirmą 2021 m. ketvirtį SEB bankas uždirbo 30 mln. eurų grynojo pelno

Per 2021 metų pirmą ketvirtį SEB bankas uždirbo 30,0 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno (2020 metų pirmą ketvirtį – 25,2 mln. eurų), o SEB banko grupė – 26,6 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno (2020 metų pirmą ketvirtį – 23,6 mln. eurų). Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
„SEB“ bankas
„SEB“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 SEB bankas

Pasak SEB banko valdybos pirmininko Raimondo Kvedaro, 2021 metų pradžioje šalies ekonominė situacija buvo geresnė nei pirmojo karantino metu, nors gyvenimą ir toliau buvo sukaustę griežti apribojimai. Panašu, kad verslui ir gyventojams bent iš dalies pavyko prisitaikyti prie pasikeitusios kasdienybės.

„Metų pradžioje pamatėme pirmuosius verslo investicijų atsigavimo ženklus, Lietuvos įmonės pradėjo drąsiau galvoti apie plėtros projektus. Tai rodo ir naujų paskolų portfelio rezultatai – 2021 metų pirmą ketvirtį SEB bankas suteikė 6 proc. daugiau naujų paskolų verslui nei tuo pačiu laikotarpiu pernai“, – teigė R.Kvedaras.

Augo ir bendras SEB banko naujų paskolų portfelis – šių metų sausį-kovą jis buvo 9 procentais didesnis nei tuo pačiu metu pernai. Tam įtakos turėjo ir gyventojų aktyvumas NT rinkoje bei išaugusi būsto paskolų paklausa – iš viso gyventojams SEB bankas suteikė 26 proc. daugiau būsto paskolų nei tuo pačiu metu pernai.

Pirmąjį šių metų ketvirtį gyventojų indėliai SEB banke augo 21 procentu. Tai lėmė taupyti skatinančios aplinkybės – dirbančiųjų skaičius pirmą ketvirtį nemažėjo, dėl karantino apribojimų gyventojai išlaidavo mažiau, o nesibaigianti pandemija skatino atidėti lėšų finansinei pagalvei. Tačiau pastebime gyventojų norą įdarbinti sutaupytus pinigus – nuosekliai auga susidomėjimas banko investavimo paslaugomis.

„2021 m. toliau investuojame į skaitmeninius sprendimus – norime kuo daugiau paslaugų perkelti į nuotolinius kanalus. Pavyzdžiui, vien per pirmuosius šių metų mėnesius suteikėme beveik keturis kartus daugiau nuotolinių vaizdo konsultacijų nei pernai tuo pačiu metu (11 tūkst. 2021 m. sausį-kovą ir 3 tūkst. 2020 m. sausį-kovą). Daug dėmesio skiriame SEB mobiliajai programėlei, kurią periodiškai papildome naujomis funkcijomis. Vasarą atsinaujinsianti programėlė taps atpažinimo priemone ir Smart-ID“, mobiliojo parašo ar slaptažodžių generatoriaus alternatyva“, – teigė R.Kvedaras.

Skaitmeninių inovacijų keliu juda visa tarptautinė SEB grupė – kovą paskelbta apie strateginę ilgalaikę partnerystę su „Google Cloud“. Pasitelkdama debesų technologijas ir bendradarbiaudama su partnerio specialistais SEB kurs inovatyvias banko paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas