Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pernai beveik penktadaliu augusi SBA grupė šiemet tikisi augti toliau

Verslininko Arūno Martinkevičiaus valdomo koncerno SBA grupės įmonių pardavimai pernai augo beveik penktadaliu ir viršijo 400 mln. eurų. Tačiau staigiai pašokusios žaliavų ir energijos kainos neigiamai veikė grupės pelningumą – ji patyrė 8,3 mln. eurų konsoliduoto nuostolio.
SBA Grupė
SBA Grupė / SBA nuotr.
Temos: 1 SBA

SBA Grupės viceprezidentė Jolanta Grašienė sako, kad augant paklausai, kainoms vidaus ir eksporto rinkose, pernai pajamas augino visi pagrindiniai grupės sektoriai – baldų gamyba, nekilnojamasis turtas ir tekstilė.

„Tačiau staigiai pašokusios medienos ir kitų žaliavų, transporto, energijos, o ypač – elektros ir dujų kainos veikė finansinį rezultatą. Savikainai išaugus, o galutinėms pardavimo kainoms koreguojantis lėčiau, pernai pelningumas mažėjo“, – pranešime sakė J.Grašienė.

Audituoti konsoliduoti SBA grupės pardavimai pernai augo 18 proc. iki 404,6 mln. eurų. (2020 metais – 342,5 mln. eurų).

Šiemet SBA planuoja toliau auginti pardavimus, nors, pasak viceprezidentės, kylančios energijos išteklių kainos smarkiai veiks daugelio gamintojų finansinius rezultatus.

„Ateinančius pusantrų metų bent jau gamybiniams verslams prognozuojame konservatyviai. Yra daug neapibrėžtumo tiek dėl vartotojų lūkesčių, tiek dėl energijos rinkos tendencijų, tiek dėl geopolitinės situacijos“, – teigė J.Grašienė.

Pernai grupė investavo 102 mln. eurų, o daugiausiai investicijų skirta baldų gamyklos „Inno Line“ statybas šalia Klaipėdos, „Kauno baldų“ konversiją, verslo centro „Verde“ vystymą Rygoje.

SBA grupėje Lietuvoje pernai dirbo 4750 žmonių, per metus sukurtos 176 naujos darbo vietos. Grupės produkcija eksportuojama į 50 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas