Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 28 /09:32

Pernai „Telia“ pajamos siekė 420,8 mln. eurų, o grynasis pelnas – 57,6 mln. eurų

Didžiausia šalies telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ 2021-aisiais gavo rekordines 420,8 mln. eurų pajamas ir uždirbo 57,6 mln. eurų grynojo pelno, penktadienį pranešė bendrovė.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas „Telia“

Metinės 2021-ųjų „Telia“ pajamos, lyginant jas su 2020-ųjų rodikliais, paaugo 5,7 proc., o grynasis laikotarpio pelnas augo 3,2 proc.

„Visuomenės ir verslo skaitmeninis virsmas toliau skatina kokybiškų paslaugų poreikį. Tai atspindi dviženkliais skaičiais augančios mūsų IT ir interneto paslaugų pajamos, didėjantis klientų skaičius, tinklo bei duomenų centrų apkrovos. Dėl to reikšmingai didiname investicijas, kad visada būtume keliais žingsniais priekyje rinkos ir klientų poreikių“, – įmonės pranešime sako „Telia Lietuvos“ vadovas Danas Strömbergas.

„Žinoma, mums, kaip ir visai šaliai, praėjusiais metais netrūko iššūkių, o dalis jų turėjo įtakos ir finansiniams rezultatams – tai kylančios elektros energijos kainos, augantys darbuotojų atlyginimai, infliacija. Tačiau su jais sugebėjome susidoroti“, – pažymėjo D.Strömbergas.

Per praėjusius metus „Telia“ investicijos pasiekė 93,9 mln. eurų – didžiausią iki šiol sumą. Tai sudarė daugiau nei penktadalį bendrovės pajamų. Didžiojo dalis jų teko mobiliojo ryšio tinklo atnaujinimui diegiant naujos kartos „Ericsson“ bazines stotis, jos palaiko tiek 2G, 3G ir 4G, tiek 5G ryšį.

Iki 2021 metų pabaigos „Telia“ atnaujino net 450 stočių, iš viso per trejus metus bus pakeista per 2 tūkst. bazinių stočių.

Dvylikos mėnesių EBITDA per metus padidėjo 3,4 proc. ir sudarė 139,4 mln. eurų.

Per metus „Telia“ IT paslaugų pardavimai išaugo 24,3 proc., namų interneto ir mažmeninio mobiliojo ryšio paslaugų – 11,2 ir 10,4 proc., o išmaniosios televizijos – 8,5 proc.

Per paskutinis metų ketvirtį pritraukta 69 tūkst. naujų klientų, o 2021-uosius metus „Telia“ baigė turėdama virš 1,5 mln. mobiliojo ryšio klientų (8,6 proc. daugiau nei užpernai), 305 tūkst. šviesolaidinio interneto klientų (2,7 proc.) ir 255 tūkst. išmaniosios TV paslaugos vartotojų (0,8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas