Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„PET Baltija“ užbaigė pluošto gamintojo Čekijoje įsigijimą

Vienas didžiausių polietileno tereftalato (PET) plastiko perdirbėjų Šiaurės Europoje „PET Baltija“ užbaigė pirmaujančio Čekijos pluošto gamintojo „TESIL Fibres“, atskirto nuo bendrovės SILON, 100 proc. akcijų įsigijimo sandorį. Įsigijimas daugiau nei 50 proc. padidins Latvijos bendrovės „PET Baltija“ metines pajamas ir užtikrins didesnės pridėtinės vertės produktų gamybą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Po šio įsigijimo „PET Baltija“ tampa svarbia tarptautine PET perdirbimo sektoriaus dalyve. Iki šiol buvome regiono lyderis perdirbto PET plastiko srityje, tačiau dabar mūsų portfelis apims ir galutinio produkto (PET pluošto) gamybą. „TESIL Fibres“ augimo potencialas, glaudi ir profesionali komanda yra puikus pagrindas tolesnei bendrovės plėtrai ir sumaniam įmonių sinergijos panaudojimui. Vertikali „PET Baltija“ ir „TESIL Fibres“ integracija ir glaudesnis abiejų įmonių bendradarbiavimas padės mums kurti didesnę vertę savo darbuotojams, klientams ir partneriams“, – sakė „PET Baltija“ valdybos pirmininkas Salvis Lapiņš.

„TESIL Fibres“ yra didžiausias PET pluošto Čekijoje gamintojas. Bendrovėje dirba 150 darbuotojų, įmonės metinės gamybos apimtys siekia 33 tūkst. tonų, o jos apyvarta pernai buvo 27 mln. eurų. Įmonė žinoma dėl aukščiausių kokybės standartų ir yra svarbi pluošto tiekėja Europos automobilių, higienos, tekstilės ir baldų gamintojams.

„Nuo to laiko, kai investavome, „PET Baltija“ pajamos išaugo daugiau nei dvigubai. Lygiagrečiai tolimesniam organiniam augimui ir investicijoms į gamybos plėtrą, kurios daugiau nei triskart padidins esamus maistui pakuoti tinkamo perdirbto plastiko (rPET) pajėgumus, „PET Baltija“ taip pat eina vertikalios integracijos keliu, kaip numatyta bendroje strategijoje. Po šio įsigijimo bendros „PET Baltija“ pajamos turėtų viršyti 100 mln. eurų, o tai įtvirtins bendrovės, kaip tarptautinio rinkos dalyvio, pozicijas ir dar labiau sustiprins jos indėlį į tvarumo plėtrą“, – sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vykdomoji partnerė ir „PET Baltija“ stebėtojų tarybos pirmininkė Deimantė Korsakaitė.

Sandoriui, kuris žymi vieną didžiausių istorijoje Latvijos įmonių investicijų Čekijoje, finansavimą suteikė „Luminor“ bankas, trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalyse.

„Net ir šioje sudėtingoje geopolitinėje aplinkoje „Eco Baltia“ grupės įmonės geba stabiliai augti ir tęsti plėtrą, įskaitant gerai apgalvotas investicijas į tolimesnį vystymąsi ir naujas rinkas. Džiaugiamės galėdami paremti įmonės tikslus finansuojant reikšmingos apimties įsigijimą, žymintį strateginį žingsnį stiprinant pozicijas tarptautinėje rinkoje ir tęsiant tvarų augimą“, – teigė „Luminor“ Latvijos verslo bankininkystės vadovė Ilze Zoltnere.

Sandorio teisės patarėjais dirbo „Sorainen“ advokatų kontoros ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas