Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pfizer“-„BioNTech“ sutarė su Brazilijos „Eurofarma“ dėl vakcinos gamybos

Vakcinos nuo COVID-19 gamintojos „Pfizer“ ir „BioNTech“ suvienijo jėgas su Brazilijos farmacijos bendrove „Eurofarma“, kad galėtų gaminti Lotynų Amerikai reikalingas vakcinos dozes, ketvirtadienį paskelbė bendrovės.
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso
„Pfizer“ vakcina nuo koronaviruso / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Gamyba prasidės kitais metais, o kai bus pasiektas visas pajėgumas, per metus bus pagaminama 100 mln. dozių, sakoma pranešime.

„Kiekvienas, nepriklausomai nuo finansinės padėties, rasės, religijos ar geografijos, nusipelno prieigos prie gyvybę gelbstinčių vakcinų nuo COVID-19“, – teigė „Pfizer“ vadovas Albertas Bourla.

„Naujasis bendradarbiavimas su „Eurofarma“ išplės mūsų pasaulinį tiekimo grandinės tinklą į kitą regioną, padėdamas tęsti pastangas užtikrinti sąžiningą ir vienodą prieigą prie mūsų vakcinos nuo COVID-19“, – pažymėjo A.Bourla.

Brazilijoje pirmadienį fiksuotas iki šiol didžiausias šalyje mirčių nuo COVID-19 skaičius, o bendras mirčių skaičius pasiekė beveik 575 tūkst. ir nusileidžia tik JAV.

Kadangi sparčiai plintanti koronaviruso delta atmaina kelia naujų iššūkių, šalyje kilo protestai dėl vyriausybės kovos su krize ir lėtos vakcinavimo kampanijos.

Bendrovei „Eurofarma“ bus pristatytos vakcinos sudedamosios dalys, o ji užbaigs vakcinos dozių gamybą.

„Eurofarma“ prezidentas Maurizio Billi šį sandorį pavadino „reikšmingu etapu“ beveik 50 metų trunkančioje įmonės istorijoje.

„Tokiu sunkiu metu, kaip šis, galimybė pasidalyti šia žinia mus pripildo pasididžiavimo ir vilties“, – teigė jis.

Remiantis „Pfizer“ ir „BioNTech“ duomenimis, bendrovės išsiuntė daugiau nei 1,3 mlrd. vakcinų dozių į daugiau nei 120 šalių ir teritorijų kiekviename pasaulio regione, o 2021 ir 2022 siekia paskirstyti milijardą dozių mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šalims.

Bendrovės praėjusį mėnesį paskelbė apie panašų susitarimą su „Biovac“ Pietų Afrikoje, kurio tikslas – per metus paskirstyti iki 100 mln. dozių 55-ioms Afrikos Sąjungos šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas