Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Philips“ pranešė apie daugiau nei 150 mln. eurų grynuosius nuostolius pirmąjį ketvirtį

„Philips“ pirmadienį pranešė apie daugiau nei 150 mln. eurų grynuosius nuostolius pirmąjį 2022 metų ketvirtį, Nyderlandų sveikatos technologijų įmonei susidūrus su defektinių respiratorių atšaukimu ir tiekimo grandinės problemomis.
„Philips“
„Philips“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amsterdame įsikūrusi įmonė, kuri pardavė savo buitinių prietaisų padalinį, kad sutelktų dėmesį į medicinos įrangos kūrimą ir gamybą, teigė, kad pardavimai sumenko 4 proc. iki 3,918 mlrd. eurų (4,2 mlrd. JAV dolerių).

Pirmojo ketvirčio nuostoliai buvo visiškai priešingi praėjusių metų analogiško laikotarpio 40 mln. eurų pelnui.

„Fiksavome geresnius, nei tikėtasi, pardavimus <...> labai sudėtingomis aplinkybėmis“, – pažymėjo optimizmo nepraradęs „Philips“ vadovas Fransas van Houtenas.

Visgi buvo ir „didelių tiekimo grandinių sunkumų bei su „Respironics” gaminiais susijusių pasekmių“, – pažymėjo F.van Houtenas.

„Philips“ skyrė dar 165 mln. eurų, kad atšauktų defektinę kvėpavimo įrangą, dėl kurios vartotojai gali įkvėpti toksiškų putų.

Bendrovė problemai spręsti jau anksčiau atidėjo 725 mln. eurų.

„Philips“ teigė, kad keičia ir taiso įrenginius „kuo greičiau ir toliau informuoja pacientus bei klientus apie programos eigą“.

Minėti prietaisai daugiausia skirti naudoti namuose esantiems pacientams, turintiems tokių problemų kaip miego apnėja.

„Philips“ jau buvo atšaukusi įrangą praėjusių metų birželį, kai paskelbė, kad naudotojams kyla pavojus įkvėpti ar nuryti suirusių garsą slopinančių putų gabalėlių.

Kiek anksčiau šį mėnesį JAV teisingumo departamentas iškvietė „Philips“ ir kai kurių jos padalinių atstovus „pateikti informaciją, susijusią su įvykiais, dėl kurių buvo atšaukta „Respironics“ produkcija.

„Atitinkami mūsų padaliniai bendradarbiauja su atitinkamomis agentūromis“, – teigė F.van Houtenas.

„Philips“ akcijų kaina ankstyvą popietę Amsterdamo biržos AEX indekse atpigo apie 11 proc. iki maždaug 25 eurų už akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas