Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vietos verslininkai turės galimybę prekiauti „Pigu“, bet teks susimokėti

Nuo šiol įmonės „Pigu“ valdomose internetinėse parduotuvėse, įskaitant „Pigu.lt“, galimybę prekiauti turės vietos verslininkai (beje, tik juridiniai asmenys). Tiesa, už tai jiems reikės sumokėti 39 eurų mėnesinį mokestį, komisinius mokesčius nuo parduotų prekių, priklausomai nuo prekių kategorijų.
Internetinė parduotuvė „Pigu.lt“ atidarė pirma fizinė parduotuvę
„Pigu.lt“ parduotuvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Elektroninės prekybos bendrovė „Pigu“ trečiadienį žurnalistams pranešė apie „marketplace“ principu paremtos prekybos pradžią. Įmonė kviečia vietos verslą prisijungti ir prekiauti per visas tris „Pigu“ valdomas e. parduotuves: „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje, „Kaup24.ee“ Estijoje.

„Norime smulkiam ir vidutiniam verslui atverti e. prekybos vartus, kurie iki šiol buvo daugiausia didžiųjų žaidėjų laukas. Mūsų per daugiau nei dešimtmetį sukaupta patirtis, puikiai išvystyta infrastruktūra gali trijų Baltijos šalių smulkųjį ir vidutinį verslą pakylėti į kitą lygį“, – teigė „Pigu“ generalinis direktorius Dainius Liulys.

 „Pigu“ generalinis direktorius Dainius Liulys
„Pigu“ generalinis direktorius Dainius Liulys

Kaip tai atrodys?

D.Liulio teigimu, anksčiau prekybininkai „Pigu.lt“ laikė konkurentu, tačiau dabar bus galima bendradarbiauti.

„Pigu.lt“ tikina, jog savo būsimiems partneriams suteiks elektroninės prekybos klientų srautą, logistikos ir klientų aptarnavimo paslaugas bei mokėjimų infrastruktūrą, taip pat pasidalins savo patirtimi, įtrauks į akcijas bei kampanijas.

Atkreipiamas dėmesys, kad prekiauti galės tik juridiniai asmenys.

„Pigu“ rinkodaros vadovas Ernestas Kačerauskas aiškino, kad norintys bendradarbiauti su įmone turi užsiregistruoti vienoje iš įmonės svetainių, sudaryti reikiamas sutartis, suvesti informaciją į sistemą.

„Spalio mėnesį planuojame įvedinėti prekybininkus į sistemą ir pradėti prekybą“, – kalbėjo jis.

Įmonė kviečia prisijungti prekybininkus, prekiaujančius knygomis, vaistais, drabužiais, avalyne, namų apyvokos prekėmis ir pan.

„Pigu“ per dvejus metus planuoja 6 kartus padidinti prekių asortimentą, pritraukti apie 2 tūkst. prekybininkų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ernestas Kačerauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ernestas Kačerauskas

Reikės mokėti

Panašiai, kaip ir užsienio šalių platformose, pardavėjams reikės mokėti mėnesinį mokestį (standartinis jo dydis 39 eurai), taip pat – komisinius mokesčius nuo parduotų prekių, priklausomai nuo prekių kategorijų.

Pasak D. Liulio, kol kas sunku pasakyti, kiek bus norinčiųjų prisijungti. Vis dėlto susidomėjimo laukiama didelio – nemažai bendrovių, tarp jų ir žinomų tiek tradicinės, tiek elektroninės prekybos atstovų – jau anksčiau yra kreipęsi dėl galimybių prekiauti „Pigu“ e. parduotuvėse.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E. parduotuvės „Pigu“ žiniasklaidos konferencija.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./E. parduotuvės „Pigu“ žiniasklaidos konferencija.

Per 2018 finansinius metus „Pigu“ fiksavo didesnę nei 100 mln. eurų apyvartą, suruošė klientams apie 2 mln. užsakymų. Iš viso įmonėje dirba apie 300 darbuotojų.

Nuo 2015 m. „Pigu“ grupę valdo Centrinės ir Rytų Europos privataus kapitalo investicijų bendrovė MCI. 2018 metų pabaigoje „Pigu“ paskelbė apie susijungimą su viena Lenkijos e. prekybos lyderių „Morele“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai