Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pigu“ grupė žengia į Estijos ir Suomijos elektroninės prekybos rinkas

„Pigu“ grupė įsigijo kontrolinį Estijos elektronine prekyba užsiimančios įmonės „Dlb Trading OÜ“ akcijų paketą. Pastaroji valdo internetines parduotuves dlb.ee Estijoje ir dlb.fi Suomijoje.
Dainius Liulys
Pigu.lt direktorius Dainius Liulys / pigu.lt iliustr.

Iki šiol valdžiusi dvi internetines parduotuves – pigu.lt Lietuvoje ir 220.lv Latvijoje, naujų investicijų galimybių Estijoje „Pigu“ pradėjo žvalgytis dar praėjusių metų viduryje. „Matydami gerus Lietuvoje ir Latvijoje jau veikiančių elektroninių parduotuvių rezultatus ir skaičiuodami 76 proc. augusią „Pigu“ grupės metinę apyvartą, nusprendėme plėstis į Estiją. Norėjome įsigyti jau veikiančią elektroninę parduotuvę, tad pradėjome derybas su sėkmingai dirbančiais rinkos žaidėjais. „Dlb Trading OÜ“ atitiko mūsų lūkesčius dėl savo potencialo sparčiai augti ateityje. Pasinaudodami turima patirtimi, ketiname sustiprinti įsigytų el. parduotuvių pozicijas Estijoje ir Suomijoje, – sako UAB „Pigu“ generalinis direktorius Dainius Liulys.

„Dlb Trading OÜ“ vadovas Danelis Valge tikisi, kad „Pigu“ įmonių grupės indėlis į el. parduotuvių Estijoje ir Suomijoje plėtrą bus reikšmingas. „Didelė dalis Estijos ir Suomijos gyventojų yra aktyvūs internete, čia jie perkelia nemažą savo kasdienių reikalų dalį, taip pat ir apsipirkimus. Todėl tikime, kad turėdami tokį patyrusį strateginį partnerį iš Lietuvos, tapsime dar patrauklesni pirkėjams“ , – sako D. Valge.

Šiems metams „Pigu“ grupė planuoja apyvartą iki 130 mln. Lt. „Pigu“ įmonių grupę sudaro Lietuvoje veikianti el. parduotuvė Pigu.lt, Latvijos – 220.lv, Estijos dlb.ee bei Suomijos dlb.fi.

2012 m. „Pigu“ įmonių grupės konsoliduota apyvarta siekė 87 mln. Lt, į parduotuvių veiklos optimizavimą ir infrastruktūrą įmonė investavo daugiau kaip 2 mln. litų. Tokios apimties investicijos planuojamos ir šiais metais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas