Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirkėjus apgaudinėjusi „Eimeta“ sulaukė verdikto: įpaišė 10 tūkst. eurų baudą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) savo iniciatyva įvertino vartotojų skunduose nurodytas aplinkybes dėl UAB „Eimeta“ vykdomos veiklos bei nustačiusi Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimus, bendrovei skyrė baudą, rašoma bendrovės tinklapyje.
UAB „Eimeta“
UAB „Eimeta“ / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Nuo praėjusių metų rugsėjo iki gruodžio mėn. VVTAT gavo 175 vartotojų prašymus dėl UAB ,,Eimeta“, administruojančios elektroninę parduotuvę www.eimeta.lt. Vartotojai nurodė, kad bendrovė nepristatė užsakytų prekių, taip pat negrąžino sumokėtų pinigų.

Atsižvelgdama į tai bei tai, jog bendrovė nesprendė su vartotojais kilusių ginčų taikiai, VVTAT pradėjo tyrimą dėl UAB „Eimeta“ galimai vykdomos nesąžiningos komercinės veiklos.

Atlikus tyrimą, konstatuota, kad bendrovė klaidino vartotojus, priimdama prekių užsakymus bei jų apmokėjimus, tačiau jų nepristatydama laiku arba nepristatydama apskritai ir tokiu būdu iškreipė jų ekonominį elgesį siūlomų produktų atžvilgiu.

Įvertinus tyrimo aplinkybes, pažeidimo pobūdį, sunkumą, trukmę bei mastą, už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimus, UAB „Eimeta“ skirta 10 156 eurų bauda.

VVTAT nutarimas per vieną mėnesį nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Šiuo metu įmonės veiklos nebevykdo. Informacija rekvizitai.lt portale rodo, kad įmonė turi daugiau nei 30 tūkst. eurų skolų.

15min dar 2023 m. lapkritį pirmieji pranešė, kad ilgus metus sėkmingai dirbusios bendrovės „Eimeta“ klientai negauna prekių ir negali atsiimti pinigų.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./UAB „Eimeta“
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./UAB „Eimeta“

Paaiškėjo, kad 2022 m. „Eimeta“ įsigiję versilininkai priiminėjo užsakymus, siūlė pigias prekes, tačiau prekių nepristatydavo. Pagausėjus pirkėjų skundų, bendrovė uždarė tiek fizinę, tiek internetinę parduotuvę.

Tuo metu „Eimetos“ savininkai 15min komentavo, kad, sulaukę didelio pirkėjų srauto po internetinės parduotuvės atidarymo, nesusitvarko su užsakymais. Žadėta, kad bėdos išsispręs.

Vis dėlto, gilinantis į šią istoriją paaiškėjo daugiau detalių – „Eimeta“ buvo skolinga ne tik dešimtiems savo fizinių pirkėjų, tačiau ir juridiniams asmenims, pavyzdžiui, viena Estijos įmonė negavo užsakytų kaitlenčių už 40 tūkst. eurų.

Taip pat paaiškėjo, kad reikšmingą rolę įmonėje vaidina Lina Krasauskaitė, kuriai iki 2025 m. sausio neleidžiama eiti viešojo ir (ar) privataus juridinio asmens vadovo pareigas ar būti kolegialaus valdymo organo nariu. Tokio verdikto ji nusipelnė dėl panašių nusižengimų plėtojant buvusius savo verslus.

L.Krasauskaitė anksčiau yra vadovavusi įmonėms UAB „Beninas“ ir UAB „Italian design Home“. Jos valdė baldų saloną „Fratelli Casa“ – vienai bankrutavus, veiklą perėmė kita.

Šis baldų centras žiniasklaidoje prieš porą metų taip pat pagarsėjo kaip neatsiskaitantis su klientais – apie tai 2019 m. pabaigoje rašė ir15min.Tuo metu į redakciją kreipėsi baldų salono „Fratelli casa“ klientės ir jį valdančią įmonę „Italian design home“ kaltino galimu sukčiavimu. Pirkėjos pinigus už baldus tuo metu sumokėjo, tačiau jie iki jų taip ir neatkeliavo net praėjus daugiau nei pusmečiui.

2021 m. kovą bendrovė bankrutavo, bet vėliau teismas pripažino, kad bankrotas sukeltas tyčia.

Dėl to šios priežasties L.Krasauskaitė įrašyta į Registrų centro viešai skelbiamą Fizinių asmenų, kuriems apribota teisė eiti viešojo ir (ar) privataus juridinio asmens vadovo pareigas ar būti kolegialaus valdymo organo nariu, sąrašą. Šis draudimas galioja nuo 2022 m. sausio 13 d. iki 2025 m. sausio 13 d.

Ekrano nuotr./Eimeta.lt puslapis
Ekrano nuotr./Eimeta.lt puslapis

Formali iš įkūrėjų perimtos įmonės direktorė buvo L.Krasauskaitės mama Violeta Krasauskienė. Nors „Eimetos“ atstovai iš pradžių neigė, kad L.Krasauskaitė dirba įmonėje, darbuotojų liudijimai ir 15min gauti susirašinėjimai patvirtino, kad moteris aktyviai veikė bendrovės veikloje, derino užsakymus.

Sausio 25 d. Lietuvos generalinė prokuratūra 15min informavo, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo sukčiavimo, „Eimetos“ patalpose ir šios įmonės atsakingų asmenų gyvenamosiose vietose vakar atliktos kratos, buvo atliekamos įmonės darbuotojų apklausos, kiti proceso veiksmai. Tąkart buvo sulaikyti trys asmenys - bendrovės vadovė V.Krasauskienė ir du darbo santykiais su įmone nesusiję asmenys.

Žurnalistas Skirmantas Malinauskas, pirmasis paskelbęs apie šią naujieną, teigė, kad sulaikytieji – „neformali“ „Eimetos“ vadovė Lina Krasauskaitė ir jos draugas Mantas Gicevičius.

15min žiniomis, po sulaikymo moterys buvo paleistos, o M.Gicevičių teismas leido suimti papildomam mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus