Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmąjį pusmetį Latvijos degalinių tinklas „Virši“ pasiekė rekordinį 2,6 mln. eurų pelną

Sparčiai augantis Latvijos degalų ir atsinaujinančios energijos tiekėjas „Virši“ (AB „Virši-A“ ir susijusios grupės įmonės) per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pademonstravo stiprius augimo rodiklius ir gerokai padidino pelną ir apyvartą. Bendrovės konsoliduotas pelnas, palyginti su atitinkamu 2020 m. laikotarpiu, išaugo 61 proc., arba beveik 1 mln. eurų, ir tapo rekordinis. „Virši“ apyvarta, palyginti su atitinkamu 2020 m. laikotarpiu, padidėjo 20 proc., rašoma pranešime spaudai.
Latvijos degalinių tinklas „Virši“
Latvijos degalinių tinklas „Virši“ / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Latvija Verslas

2021 m. pirmąjį pusmetį bendrovės EBITDA padidėjo 31 proc. ir siekė 4,5 mln. eurų. Atsižvelgdama į dabartinę augimo tendenciją, „Virši“ vadovybė mano, kad yra galimybė 2021 m. pasiekti bent 9 mln. eurų EBITDA lygį.

„Virši“ augimą lėmė degalinių tinklo plėtra, modernizavimas ir produktų asortimento padidinimas. Pirmąjį pusmetį buvo atidaryta nauja degalinė netoli Uolainės ir dar dvi suslėgtų gamtinių dujų (SGD) degalinės. Taip pat buvo ruošiamasi įsigyti dvi degalines Jelgavoje ir jos apylinkėse ir užbaigti trijų degalinių statybas 2021 m. antrąjį pusmetį.

„Įtikinami ankstesni ir dabartiniai finansiniai rezultatai paskatino akcininkus ir bendrovės vadovybę šį rudenį planuoti pirminį viešą „Virši“ akcijų siūlymą (IPO). IPO tikslas – pritraukti papildomo kapitalo, kad būtų galima dar labiau paspartinti ir palengvinti „Virši“ ateities plėtros strategijos įgyvendinimą. Tai galimybė visiems besidomintiems tapti bendrovės akcininkais ir „Virši“ sėkmės istorijos dalimi“, – sako „Virši“ valdybos pirmininkas Jānis Vība.

2020 m. birželį „Virši“ tinklą sudarė 61 degalinė, o 2021 m. – 64, lojalių klientų bazė toliau užtikrintai augo. Apyvarta parduotuvėse padidėjo 30 proc., arba 3,5 mln. eurų. „Virši“ grynasis pelningumas 2021 m. pirmąjį pusmetį buvo 2,7 proc. (2020 m. – 2,0 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas