Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plastiko perdirbėjas „Nordic Plast“ į modernizavimą ir plėtrą investavo 2,8 mln. eurų

Viena pirmaujančių polietileno ir polipropileno perdirbimo įmonių Baltijos šalyse „Nordic Plast“, priklausanti didžiausiai Baltijos šalyse aplinkos ir atliekų tvarkymo grupei „Eco Baltia“, valdomai „INVL Baltic Sea Growth Fund“, investavo 2,8 mln. eurų į naują rūšiavimo liniją. Nauja automatizuota linija užtikrins itin tikslų pirminį žaliavų rūšiavimą ir išgryninimą, iki 30 proc. padidins „Nordic Plast“ perdirbimo pajėgumus ir reikšmingai išaugins gamybos kokybę bei efektyvumą, informavo „INVL grupė“.
„Nordic Plast“ įrenginiai
„Nordic Plast“ įrenginiai / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Mūsų pagrindinis tikslas – užtikrinti kuo didesnį plastikinių pakuočių perdirbimo lygį ir kokybę, taip pakeičiant pakuotėms naudojamas pirmines medžiagas. Iki šiol mūsų pakuočių rūšiavimo veikla ganėtinai daug priklausė nuo rankų darbo, kuris, nors ir užtikrina aukštą kokybę, bet riboja greitesnį gamybos pajėgumų didinimą. Įdiegus naują automatizuotą liniją, mūsų gamybos pajėgumai padidės iki 300 tonų arba 30 proc. per mėnesį. Be to, ši investicija padės mums didinti ir efektyvumą, ir tarptautinį konkurencingumą bei užtikrinti nuolatinį aukščiausios kokybės produkcijos srautą mūsų klientams“, – sako „Nordic Plast“ direktorius Andris Trumars.

Naujoji įranga skirta įvairaus grynumo medžiagoms perdirbti, skatinant ir problematiškų, sunkiau apdorojamų pakuočių srautų perdirbimą. Dėl šios investicijos „Nordic Plast“ dar labiau prisidės prie Europos Sąjungos nustatytų plastikinių pakuočių perdirbimo tikslų, kuriais siekiama iki 2025 metų padidinti perdirbimo lygį nuo dabartinių 22 proc. iki 50 proc. viso parduodamų plastikinių pakuočių kiekio.

„Eco Baltia“ misija – atrasti vertę daiktuose, kuriuos kiti jau laiko nereikalingais. Atliekas laikome ištekliais, iš kurių galima kurti naujas medžiagas ir skatinti žiedinę ekonomiką. Todėl nuolat kuriame galimybes perdirbti įvairesnes pakuotes ir kitas medžiagas. Investicijos į „Nordic Plast“ modernizaciją yra svarbus žingsnis siekiant šio tikslo ir sukuria pagrindą naujų perdirbtų produktų kūrimui. Tuo pat metu tęsiame darbą prie kitų svarbių plėtros projektų, numatydami reikšmingas investicijas į „Eco Baltia“ grupės įmonių, kurios vis labiau įrodo savo pranašumus ne tik regioniniu lygmeniu, bet ir prisideda prie visos Europos tvarumo, efektyvumo ir konkurencingumo didinimą“, – pabrėžia „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Māris Simanovičius.

Pasak „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partnerio ir „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininko Vytauto Plunksnio, fondas laikosi strategijos, kad jo visos portfelio įmonės turi augti ne tik per įsigijimus, bet ir organiškai.

„Investicija į „Nordic Plast“ pajėgumų didinimą yra puikus to pavyzdys“, – sako V.Plunksnis.

Investicijos į naujos „Nordic Plast“ linijos diegimą iš dalies finansuojamos panaudojant lėšas, gautas iš Europos Sąjungos fondo projekto „Polimerų perdirbimo parkas SIA „Nordic Plast“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas