Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plėsdama lėktuvų parką „Air Baltic“ smarkiai didins darbuotojų skaičių

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ paskelbė įdarbinsianti papildomai apie 200 lėktuvų įgulų narių, o jų atrankų konkursai tęsis iki šios vasaros.
Air Baltic
Air Baltic / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.
Temos: 1 airBaltic

Dabar „Air Baltic“ turi 1,56 tūkst. darbuotojų, iš jų 262 yra pilotai, o 404 – lėktuvų įgulų nariai. Taigi, skrydžių palydovų skaičius turėtų išaugti 1,5 karto.

„Air Baltic“ vadovas Martinas Gaussas anksčiau šį mėnesį sakė, kad bendrovė įdarbino beveik visus darbuotojus, kurie 2020 metais buvo atleisti dėl pandemijos sukeltos krizės. Plečiant lėktuvų parką, didinamas darbuotojų skaičius, ir jų dabar – daugiau nei 2019-ųjų pradžioje.

Anot M.Gausso, šiemet ir kitąmet „Air Baltic“ gaus po aštuonis lainerius A220-300, jų skaičių savam parke padidins iki 40.

Jis pabrėžė, jog kiekvienam tokio lėktuvo reisui reikia mažiausiai trijų skrydžių palydovų ir dviejų pilotų, kiekvienas toks lėktuvas turi turėti po penkias komandas, o tai reiškia, jog bendrovei prireiks mažiausiai 400 naujų darbuotojų, neskaitant instruktorių ir administratorių.

2021 metais „Air Baltic“ skraidino 1,628 mln. keleivių – 21,4 proc. daugiau negu metais anksčiau.

96,14 proc. „Air Baltic“ akcijų valdo Latvijos valstybė, likusias – Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonė „Aircraft Leasing 1“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas