„Guinness“ gamybos procese, alų filtruojant naudojama želatina, pagaminta iš žuvų pūslės. Šis komponentas, kartu su pienu ir kiaušiniais, taip pat yra naudojamas ir vyno pramonėje.
Taigi, „Guinness“ gamintojai, norėdami įsiteikti veganams, nusprendė, kad nuo ateinančių metų bet koks aluje jaučiamas mėsiškas skonis bus tik apynių, miežių, mielių ir vandens padarinys.
Dubline verdamo alaus valdytojos, bendrovės „Diageo“ atstovas teigė, kad įmonė jau kurį laiką ieškojo alternatyvų želatinai. Jis pridūrė, kad želatina alaus filtravimo procese naudota daug dešimtmečių, tačiau šio produkto naudojimas bendrovei trukdė ant savų etikečių nurodyti, kad alus yra tinkamas vegetarams.
Australijoje, kur „Guinness“ alų pagal licenziją verda bendrovė „Lion“, jis jau kurį laiką yra gaminamas be želatinos.