Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Brexit“ 7 JK įgytos profesinės kvalifikacijos bus pripažįstamos be papildomo vertinimo

Iki „Brexit“ įgytas medicinos gydytojų, odontologų, bendrosios praktikos slaugytojų, akušerių, vaistininkų, veterinarijos gydytojų ir architektų profesines kvalifikacijas Lietuva iškart pripažins ir Jungtinei Karalystei (JK) išstojus iš Europos Sąjungos. Tai nustatantiems Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtiems Reglamentuojamų profesinių kvalifikacijų pripažinimo įstatymo pakeitimams trečiadienį pritarė Vyriausybė.
Į Lietuvą atvykę užsieniečiai vis dažniau užsuka pas odontologus
Asociatyvi iliustracija: odontologė / 123rf.com nuotr.

Pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad po „Brexit“ JK įgytos profesinės kvalifikacijos bus pripažįstamos ne savaime, kaip būdavo iki šiol, o kaip trečiojoje šalyje įgyta kvalifikacija – pagal trečiųjų šalių piliečių profesinių kvalifikacijų pripažinimo taisykles. Jeigu profesija nereglamentuojama, apie tinkamumą dirbti spręs darbdavys.

„Šios 7 profesijos Lietuvoje bus pripažįstamos automatiškai be jokio papildomo vertinimo, kadangi jų atstovų rengimui buvo keliami bendri išskirtiniai reikalavimai visoje Europos Sąjungoje. Likusių 30 reglamentuojamų profesijų, pavyzdžiui, mokytojų, socialinių darbuotojų, JK įgytų kvalifikacijų pripažinimo procedūra vyks pagal trečiosioms šalims taikomas taisykles“, – pranešime sako ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Profesinių kvalifikacijų pripažinimas reikalingas tik tuo atveju, kai profesija reglamentuojama (nustatyti specifiniai kvalifikaciniai reikalavimai) ir asmuo, siekiantis dirbti pagal tokią profesiją, privalo juos atitikti. Iš viso Lietuvoje yra 37 reglamentuojamos profesijos, o savaiminis profesinis kvalifikacijų pripažinimo principas ES narėse galioja 7 reglamentuojamoms profesijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento