Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangaus „Marriott“ viešbučio Palangoje laukia ir poilsiautojai, ir studentai

Palangos turizmo specialistai džiūgauja – jau po poros metų atvykėliams galės pasiūlyti naują erdvę poilsiui ir sveikatos stiprinimui: kurorte 20 mln. eurų vertės statybas netrukus pradės tarptautinio viešbučių tinklo „Marriott“ plėtotojai. Apleisto „Jūratės“ baseino vietoje iškilsiančiame viešbutyje veiks prabangus SPA kompleksas, kuriame dirbs 250 darbuotojų. Jų dairytis ketinama ir Klaipėdos aukštosiose mokyklose.
„Marriott“ tinklo viešbutis Palangoje duris atvers, planuojama 2018-aisiais.
„Marriott“ tinklo viešbutis Palangoje duris atvers, planuojama, 2018-aisiais. / "Marriott.com" nuotr.

Ketvirtadienį Palangos miesto savivaldybėje vietos meras Šarūnas Vaitkus, nekilnojamojo turto savininkės – bendrovės „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis bei būsimojo komplekso operatoriaus „SPA Vilnius“ vadovas Valdas Trinkūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. 

Su „Marriott“ tinklu pasirašytas ketinimų protokolas dėl franšizės teisės, galutinė sutartis bus pasirašyta vėliau, kai bus žinoma tiksli statybos vertė. Kol kas prognozuojama, kad 1500 kv. metrų ploto ir 4-5 aukštų pastatas S.Nėries gatvėje kainuos apie 20 mln. eurų. Apie 10 mln. eurų kainavo maždaug hektaro ploto sklypas.

Numatyta, kad viešbutyje vienu metu galėtų apsistoti apie 250-300 poilsiautojų. Po pastatu ketinama įrengti aikštelę 150 automobilių.

Išsikovojo „Marriott“ vardą

Anot K.Vedeckio, teko pavargti išsikovojant „Marriott“ vardą. „Šis tinklas turi viešbučių keliais vardais. Mes siekėme, kad Palangoje būtų būtent šio vardo viešbutis „Marriott by Marriott“. Turiu pripažinti, kad tai nebuvo taip paprasta“, – atvirai pasakojo pašnekovas. Reikalavimai, kurie taikomi šio vardo viešbučiams, padidino ir kainą.  

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangos savivaldybėje ketvirtadienį pasirašytas ketinimų protokolas.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangos savivaldybėje ketvirtadienį pasirašytas ketinimų protokolas.

Iki šiol „Marriott“ viešbučių Baltijos šalyse nebuvo. Artimiausias šio tinklo viešbutis – Varšuvoje. 

Anot Palangos mero Š.Vaitkaus, apie tai, kad kurorte galėtų atsirasti tarptautinio tinklo viešbutis, jau buvo svajojama kelerius metus. Dabar tai virsta realybe. 

„Mes darome viską, kad pagerintume susisiekimą su Palanga. Į Palangos oro uostą yra tiesioginių skrydžių iš Kopenhagos, Oslo, kitų miestų. Naujas viešbutis taptų dar viena traukos vieta poilsiautojams“, – džiaugėsi meras.

K.Vedeckis kol kas nesiryžo spėlioti, kada duris atvertų naujasis „Marriott“. „Nuo statybos leidimo suteikimo pradžios iki statybų pabaigos, prognozuojame, gali praeiti 16 mėnesių. Tikimės, kad 2018-aisiais viešbutis jau veiks“, – sakė jis. 

Įdarbins 250 žmonių

Viešbutį valdys bendrovė „Raminora“ , valdanti „SPA Vilnius“ ženklo sveikatos ir poilsio centrus Druskininkuose, Vilniuje bei Anykščiuose. 

Anot bendrovės vadovo V.Trinkūno, visada buvo galvojama apie plėtrą Palangoje, netoli jūros.

„Mes nenorime, kad tai būtų objektas, žiemą veikiantis tik savaitgaliais, norime, kad jis būtų gyvybingas visus metus. Turime ypatingus reikalavimus, neplanuojame dirbti su ligonių kasomis, mūsų veikla – komercinė“, – neslėpė V.Trinkūnas. 

Palangoje planuojama įdarbinti maždaug 250 darbuotojų komandą. „Vidutinis atlyginimas „SPA Vilnius“ grupėje siekia apie 850 eurų per mėnesį. Mes tikrai nesiorientuojame į minimalų atlyginimą“, – pabrėžė V.Trinkūnas. Darbuotojų būtų dairomasi ne tik Palangoje, bet ir gretimoje Kretingoje, Klaipėdoje. Jų apmokymas prasidėtų likus metams iki viešbučio atidarymo. 

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./„SPA Vilnius“ valdančios UAB „Raminoros“ vadovas Valdas Trinkūnas.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./„SPA Vilnius“ valdančios UAB „Raminoros“ vadovas Valdas Trinkūnas.

Paskaičiuota, kad parai apsistoti šiame viešbutyje asmeniui kainuotų 100 eurų. Už šią sumą poilsiautojas galėtų pasimėgauti ir SPA malonumais. 

Praėjusiais metais „SPA Vilnius“ centruose apsilankė poilsiautojų iš 63 valstybių. Maždaug pusė poilsiautojų buvo iš Lietuvos. Maždaug ketvirčiu sumažėjo turistų iš Rusijos. Šie jau buvo pamėgę Druskininkus. 

Anot V.Trinkūno, poilsio kainos Palangoje nuo „SPA Vilnius“ centrų kituose Lietuvos miestuose skirsis vos 5 proc.

„Mes nesiekiame susikelti kainas ir būti tušti. Ne. Kainos turi būti orientuotos į Lietuvos rinką“, – teigė pašnekovas. 

Apsistojo milijonas turistų

Praėjusiais metais Palangoje bent vienai nakčiai apsistojo daugiau nei milijonas poilsiautojų. Bent jau tokius duomenis rodo surinktas vadinamasis pagalvės mokestis. Palangos turizmo informacijos centrą per metus aplankė daugiau nei 65 tūkst. poilsiautojų.

„Apie „Marriott“ atėjimą į Palangą patys sužinojome vos prieš dvi savaites. Iki šiolei Palanga negalėjo pasigirti tarptautinio tinklo viešbučiais. Penkias bei penkias plius žvaigždutes atitinkančius viešbučius kol kas turime du – „Vanagupę“ bei „Palanga SPA“. Keturių žvaigždučių viešbučių yra 8. Visi kiti, SPA centrus turintys viešbučiai, yra mažesni“, – aiškino Palangos turizmo informacijos centro vadovė Egidija Smilingienė.

Anot jos, tarptautinio lygio viešbutis būtų geras traukos objektas poilsiautojams iš viso pasaulio. „Kiek teko susipažinti su kainomis – paslauga tikrai nebus neįperkama ir lietuviams, atvažiuojantiems į Palangą. Tad tikrai laukiame šio viešbučio atidarymo. Nuo to Palanga tik išloš“, – aiškino ji.

Nidoje taip pat planuojamas prabangus viešbutis. Čia atsirastų pirmasis 5 žvaigždučių viešbutis su gintaro ir mineralų terapijos centru.

Viešbutis atsirastų ant marių kranto, buvusio žuvininkystės ūkio teritorijoje. Dalis statinio bus po vandeniu, statybos kainuos apie 20 mln. eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas