Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prabilus, esą tampa rizikinga investuoti Lietuvoje, G.Landsbergis sako, kad tokių kalbų negirdėti

Kai kuriems verslo atstovams prabilus apie tai, kad dėl pasirinktos užsienio politikos krypties tampa rizikinga investuoti Lietuvoje, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikino, kad Briuselyje tokių kalbų negirdėti. Kartu jis aiškino, kad Europos Sąjungoje yra bendro nerimo dėl Kinijos laikysenos.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Apie tai, kad Europos Sąjungos institucijose pasigirdo kalbų, jog dėl vykdomos užsienio politikos Lietuva verslo investicijoms laikoma aukštesnės rizikos valstybe, prakalbo Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas Sigitas Besagirskas.

G.Landsbergis sakė girdėjęs tik vieno atstovo pasisakymą.

„Tiesą sakant, turėjau galimybę perklausti ir pasiklausinėti kolegų Briuselyje, ar tokių kalbų yra daugiau. Tokių kalbų negirdėjome.

Yra bendro nerimo dėl Kinijos laikysenos. Dėl to, kad, panašu, jog Kinija, norėdama parodyti savo griežtą poziciją, nebijo eskaluoti ir į kitas Europos Sąjungos valstybes, ir į Vokietiją. Dėl to sulaukė labai griežto Vokietijos Automobilių gamintojų asociacijos pareiškimo, kad Kinijos veiksmai iš esmės pažeidžia tarptautinės prekybos taisykles ir labai grubiai tai padaro“, – antradienį Seime žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras.

Pasak G.Landsbergio, reikia nepamiršti, kad Kinija yra Pasaulinės prekybos organizacijos narė. Jis aiškino, kad valstybė yra priėmusi bendrąsias tarptautines taisykles ir dalyvaudama šiame klube jas laužo.

Ministro teigimu, panašių veiksmų Kinija imasi ne tik prieš Lietuvą, bet ir prieš kitas Europos Sąjungos valstybes.

„Ir aš manau, kad tai kaip tik skatina Europos Sąjungos valstybių solidarumą. Dėl to, kad mes suprantame dabar, be to, Lietuvos pavyzdys aiškiai parodo, jog Kinijos mostas gali būti platus, paliesti daug ką. Dėl to atsakas lygiai taip pat turi būti europinis ir solidarus iš visų partnerių“, – komentavo G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas