Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 08 /15:20

Pradedamos „Homanit“ gamyklos statybos Pagiriuose

Trečiadienį Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos bendrovė „Homanit Lietuva“ Vilniaus rajone oficialiai pradeda pirmąjį būsimos apie 175 mln. eurų vertės gamyklos statybų etapą – tyrimų centro, sandėlio bei administracinio pastato – statybą, į kurį investuos apie 12 mln. eurų.
Buvusi „Pagirių šiltnamių“ teritorija
Pagiriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Pagiriai Gamyba

Statybos darbų pradžios renginyje dalyvavo „Homanit“ vadovai, Vokietijos ambasados, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovai.

„Investicijos, kurias į šalį atnešė „Homanit Lietuva“ atsispindės ne tik naujų darbo vietų sukūrime, bet ir vietinėje bendruomenėje, gerinant jos infrastruktūrą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Anot viceministrės, įmonės orientacija į naujas technologijas, tyrimų ir plėtros centro įkūrimas, padės sustiprinti ir gerinti visos šalies baldų pramonės technologinę pažangą.

„Homanit Lietuvos“ vadovas Andrius Ostrauskas BNS yra sakęs, jog pirmąjį etapą – produktų plėtros skyrių – ketinama užbaigti trečiąjį kitų metų ketvirtį. Leidimą pagrindinio gamyklos pastato statybai bendrovė planuoja gauti artimiausiu metu, ją pastatyti – iki kitų metų pabaigos.

Bendra įmonės teritorija apima apie 77 hektarų plotą – ateityje ketinama įgyvendinti plėtrą, o didesnis sklypas tam suteikia platesnių galimybių. Joje kartu su „Investuok Lietuvoje“ pagalba bus kviečiamos įsikurti ir kitos kompanijos, kuriančios aukštą pridėtinę vertę.

Nauja „Homanit“ gamykla gamins komponentus baldų, durų, parketo pramonės įmonėms tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Jos pajėgumai sieks apie 260 tūkst. kubinių metrų plokščių per metus – apie 25 proc. visos „Homanit“ grupės produkcijos.

Bendrovė skelbia, kad čia bus sukurta 440 naujų darbo vietų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija spalį su bendrove pasirašė sutartį, pagal kurią šiam projektui suteiktas stambaus investicinio projekto statusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas