Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pradedantiems specialistams tiltą į sėkmingą karjerą gali padėti nutiesti profesinis mentorius

Visuomenėje vis labiau populiarėjant dalijimosi kultūrai, savo patirtimi vis aktyviau su jaunais, karjerą pradedančiais lietuviais dalijasi ir aukščiausio lygio vadovai bei profesionalai. Jau vienuolika metų Lietuvoje savo veiklą vykdanti, pirmoji Lietuvoje profesinės mentorystės programa „LT Big Brother“, įgyvendinama su profesionalų tinklu „Global Lithuanian Leaders“, siūlo pradėti ar paspartinti savo karjerą pasitelkiant draugyste su neįkainojamą patirtį įgijusiais profesionalais.
Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto
Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto / GLL nuotr.

Nežinai, kaip pasiruošti pirmajam darbo pokalbiui? Trūksta darbo komandoje įgūdžių? Nori būti finansų analitiku, bet nežinai nuo ko pradėti? O gal jau dirbti kažkurioje srityje, bet jauti, kad tavo karjeros kelias ne šis? Programa „LT Big Brother“ kartu su beveik 200 mentorių iš daugiau nei 20 šalių atsakys į visus jaunųjų programos dalyvių klausimus ir padės karjeros kelyje atrasti save.

Mentoriai iš sėkmingiausių pasaulio įmonių

Nesvarbu, ar ketini būti architektu, mikrochirurgu ar bioinžinieriumi, „LT Big Brother“ mentorių ratas labai platus ir iš įvairių sričių. Profesinės mentorystės programos atstovai nuolat stebi dominuojančias tendencijas rinkoje, todėl ir mentorių sąrašą vis papildo profesionalai iš naujų sričių. Pavyzdžiui, paskutiniais metais prie mentorių komandos prisijungia vis daugiau žmonių iš informacinių technologijų, socialinių medijų, biotechnologijų įmonių.

GLL nuotr./Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto
GLL nuotr./Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto

„Atsižvelgdami į didėjančią paklausą IT sektoriuje, radome mentorių, dirbančių „Google“, „Facebook“, „Uber“, „Trainline“ ir kitose kompanijose, kurie patars jauniesiems inžinieriams, kokių technologijų mokytis bei kaip pasiruošti techninėms užduotims ieškant darbo. Taip pat prisijungs atstovai iš „Revolut“, „Porsche“, „LaisvėsTV“, Europos Komisijos ir daugybės kitų organizacijų“, – teigia projekto koordinatorius Julius Šinkūnas.

Tuo metu ilgametė projekto koordinatorė Jolanta Bajarūnė pažymi, kad dalyvavimas „LT Big Brother“ programoje padėjo ne vienam jaunuoliui susirasti darbą, praplėsti pažinčių ratą ar netgi pradėti verslą.

Prie profesinės mentorystės programos šiemet gali prisijungti ir tu, nesvarbu, kiek tau metų ar kur gyveni. Registracija į „LT Big Brother“ programą pratęsiama iki balandžio 24 d. Paskubėk užpildyti registracijos formą ir nepraleisk galimybės pasukti savo karjerą norima linkme.

Pagalba sugrįžus į Lietuvą

„LT Big Brother“ programos atstovai džiaugiasi ne tik įvairias sritis atstovaujančių sektorių profesionalų gretomis, bet ir dalyvių, norinčių patarimų ir pagalbos, įvairove.

35 m. Monika Fedoravičiūtė jau dešimt metų dirba investicinės bankininkystės srityje. Ji puikiai tiktų būti viena iš mentorių, tačiau į programos atstovus kreipėsi norėdama tapti mažąja sese. Dviejų vaikų mama prie programos prisijungė supratusi, kad jai reikia pagalbos po sprendimo persikraustyti iš Londono į Lietuvą. Monikos mentore tapo „Nasdaq“ grupės viceprezidentė Arminta Saladžienė.

„Mano vyras jau seniai norėjo grįžti į Lietuvą, o du maži lakstantys vaikai tik dar labiau paskatino šį sprendimą“, – pasakoja Monika.

Prieš pildydama paraišką tapti „LT Big Brother“ mažąja sese Monika jau gerai žinojo, ko tikisi iš šio projekto. Ji turėjo aiškią viziją tiek karjeros, tiek moterų lyderystės, tiek adaptacijos Lietuvoje, tiek asmeninio gyvenimo klausimais.

„Su Arminta susitikdavome kartą per mėnesį, kartais – ir dažniau, neformalių pietų, arba per klubo „Lyderė“ organizuojamus renginius. Per juos susipažinau ne tik su daug moterų, kurios pasižymi puikiomis lyderystės savybėmis, bet ir su kitais aktyviais žmonėmis, kurie man negailėjo patarimų tiek apie tolimesnius karjeros žingsnius Lietuvoje, tiek apie mamos-darbuotojos iššūkius“, – prisimena Monika.

Į Lietuvą sugrįžusi moteris taip pat teigė radusi daug panašumų tarp savęs ir mentorės Armintos. Jos iki šiol yra išlikusios geromis draugėmis.

„Mūsų bendravimas buvo abipusis, viena iš kitos mokėmės. Mentorystė yra naudinga abiem pusėms, tad Arminta ir pati labai domėjosi finansų sistema Didžiojoje Britanijoje, darbo kultūra, moterų teisėmis“, – atvirauja programos dalyvė.

GLL nuotr./Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto
GLL nuotr./Akimirka iš „LT Big Brother“ projekto

Kartu į grožio verslo pasaulį

Ne ką mažiau sėkmingesnė ir mentorės Patricijos Miklušienės patirtis „LT Big Brother“ programoje. Jungtinėje Karalystėje gyvenanti moteris dirba verslo konsultante su Lietuvos ir Jungtinės Karalystės įmonėmis, dirbančiomis grožio sveikatingumo ir SPA srityse. Būtent šis verslo sektorius domino ir prie programos prisijungusias mažąsias seses Ramintą Šlepikaitę, Gabiją Bogdzevičiūtę ir Enriką Miltenytę. Su merginomis patirtimi besidalijusi Patricija jas įkvėpė patikėti savo galimybėmis ir pasiekti konkrečių rezultatų.

„Atėjo metas dalintis. Aš pati gyvenime pasigedau mentoriaus, žmogaus, kurio nuomonė būtų nešališka, kuris matytų mano potencialą ir tikslingai mane vestų to link“, – prisipažįsta mentorė Patricija.

Viena iš jos mažųjų sesių Gabija, baigusi ISM tarptautinio verslo ir komunikacijos mokslus, jau vienerius metus dirba prekių ženklų „Dior“ ir „Euroitalia“ vadybininke Lietuvos ir Latvijos rinkoms. Tuo metu Raminta neseniai apsigynė magistro disertaciją skaitmeninės rinkodaros bei socialinių medijų tema Kopenhagos verslo mokykloje. O štai Enrika šiuo metu Newcastle universitete (Jungtinėje Karalystėje) studijuoja genetiką.

Mažoji sesė Gabija pasakoja, kad apie „LT Big Brother“ programą pagalvojo, kai suprato, kad ją nuolat kankina mintys, ar ji einanti teisingu keliu, ar pakankamai ieško galimybių tobulėti: „Mentorystė padeda į viską pažvelgti iš šono, išgryninti tai, kas svarbiausia, išsikelti tinkamus tikslus“.

Tuo metu Raminta pasakoja iš pradžių nerimavusi, ar programa tikrai suteiks matomos naudos: „Sudalyvauti projekte norėjau jau praėjusiais metais, kai būdama Danijoje supratau bendravimo su žmonėmis naudą. Nusprendžiau pabandyti. Dabar, kai žvelgiu į šią patirtį atgal, abejoju ar man pavyks nustoti dalyvauti“.

Savo ruožtu Enrika prie programos prisijungė visiškai pasimetusi studijų ir ateities karjeros klausimais: mergina nebežinojo, ar tikrai teisingai padarė pasirinkusi biomedicinos studijas, ir kartu svarstė mesti studijas ir pradėti naują kelią.

„Patricija labai prisidėjo prie augimo profesine prasme. Projektui besibaigiant turėjau galimybę atlikti vienos dienos praktiką medicinos klinikoje Londono centre, kurioje Patricija yra prekės ženklo konsultantė. Ji suorganizavo asmenišką susitikimą su klinikos įkūrėja, kuri, kaip ir aš, yra baigusi biomedicinos mokslus. Supratau, kad savo genetikos žinias galiu panaudoti ne vien laboratoriniams tyrimams“, – džiaugiasi mergina.

Visos jos pripažįsta, kad dalyvavimas „LT Big Brother“ programoje ne tik pastūmėjo karjeros kelyje, bet ir suteikė daug naujų pažinčių ir praplėtė socialinį ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas