Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija leido darbdaviams uždrausti darbovietėse gerti vyną

Tradicinės galų linksmos išgertuvės darbovietėje netrukus gali tapti istorija – Prancūzijos vyriausybė ketvirtadienį leido darbdaviams uždrausti vyną darbo vietose.
Pora restorane
Pora restorane / 123rf.com nuotr.

Iki šiol vyriausybė vyno ir sidro nebuvo įtraukusi į alkoholinių gėrimų, kuriuos darbdaviai gali uždrausti darbo vietose, sąrašą, tačiau ketvirtadienį, paskelbus atitinkamą įsaką oficialiame vyriausybės žurnale, padėtis pasikeitė.

Į sąrašą įtraukti alkoholiniai gėrimai, kaip nurodo vyriausybė, gali „kelti grėsmę saugumui ir darbuotojų fizinei bei psichinei gerovei“.

Tokią direktyvą parengusi Darbo ministerija nurodė, kad „alkoholis yra daugiausiai vartojama psichoaktyvioji medžiaga Prancūzijoje“.

Piktnaudžiavimas alkoholiu Prancūzijoje kasmet nulemia maždaug 49 tūkst. mirčių, rodo vieno garsiausių pasaulyje vėžio tyrimų įstaigų – Gustave‘o Roussy instituto – tyrimas.

Vynas ilgą laiką buvo vienas prancūzų gastronominės kultūros stulpų, bet pastaraisiais metais jo vartojimas sumažėjo, nes vis labiau populiarėja alus.

2013 metais Jungtinės Valstijos aplenkė Prancūziją ir tapo daugiausiai vyno suvartojančia pasaulio šalimi: su 29 mln. išgeriamų hektolitrų – vienu milijonu daugiau nei Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai