Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija piktinasi dėl planuojamo „Ford“ gamyklos uždarymo

JAV automobilių gamintojas „Ford“ pirmadienį susilaukė Prancūzijos valdžios kritikos dėl planų uždaryti pavarų dėžių gamyklą pietvakarių Prancūzijoje, kurioje samdomi 850 žmonių.
„Ford“
„Ford“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po susitikimo su „Ford“ atstovais Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire'as neslėpė pykčio dėl bendrovės planų uždaryti gamyklą, užuot ieškojus jai pirkėjo.

„Jei jiems atrodo, kad jie gali tiesiog užsidaryti, o valstybė ir vietos valdžia į tai nereaguos, jie daro klaidą. Mes kovosime ir neleisime būti išnaudojami. „Ford“ pozicijos apginti neįmanoma ir su tuo, ko apginti neįmanoma, reikia kovoti“, – sakė B.Le Maire'as.

„Ford“ vasario mėnesį paskelbė uždarysianti gamyklą netoli Bordo miesto. Šioje gamykloje bendrovė nuo 1972 metų gamina pavarų dėžes.

Tokio pobūdžio ginčai su didelėmis tarptautinėmis įmonėmis Prancūzijoje yra įprasti – šios bendrovės šalyje dažnai yra vaizduojamos beširdžiais, darbo vietas naikinančiais kapitalistais.

Panašią pasipiktinimo bangą anksčiau užsitraukė kitos amerikiečių įmonės, pavyzdžiui, „Goodyear“ ir „Caterpillar“.

Itin piktas iš susitikimo net nesulaukęs jo pabaigos išėjo Bordo meras, buvęs Prancūzijos ministras pirmininkas Alainas Juppe.

Tiek B.Le Maire'as, tiek A.Juppe piktinasi, kad „Ford“ atsisako priimti gamyklos pardavimo pasiūlymą iš Strasbūro mieste įsikūrusio gamintojo „Punch Powerglide“. Tačiau šis pasiūlymas numato, jog „Ford“ privalėtų skirti lėšų gamyklos atnaujinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito