Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzija susitarė su Vokietija dėl branduolinių atliekų grąžinimo

Prancūzija iki 2024 metų išsiųs atgal į Vokietiją visas iš jos gautas branduolines atliekas, ketvirtadienį pasiektą susitarimą citavo abiejų šalių vyriausybės.
Branduolinės atliekos
Branduolinės atliekos / 123rf.com nuotr.

Vokietijos energetikos bendrovės siųsdavo į Prancūziją perdirbti savo atominių elektrinių panaudotą kurą, tačiau susitarimai, leidę laikyti šias medžiagas Prancūzijoje iki 2040 metų, laikomi prieštaraujančiais Prancūzijos įstatymui, įpareigojančiam perdirbtas atliekas grąžinti į kilmės šalį.

Vokietija priims didesnio radioaktyvumo perdirbtas atliekas nei buvo anksčiau planuota, tačiau tai reiškia, kad jų kiekis bus mažesnis ir kad joms pervežti pakaks vieno geležinkelio sąstato, o ne 17, kaip buvo iš pradžių numatyta.

Traukiniai ir jų palyda nuolat tapdavo žaliųjų aktyvistų demonstracijų taikiniais, todėl jiems apsaugoti tenka pasitelkti stiprias policijos pajėgas.

Vokietijos energetikos įmonės panaudotą branduolinį kurą 1978–2008 metais siųsdavo į Normandijoje veikiančią perdirbimo įmonę „Cogema“, dabar priklausančią bendrovei „Orano“. Dauguma perdirbtų atliekų jau grąžintos į kilmės šalį, o naująja sutartimi buvo nutarta dėl likusio kiekio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas