Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos karinės technikos gamintojai išradingai peržengė sankcijas – iškėlė gamybą į Rusiją

Prancūzijos įmonė, gaminanti ratus kariniams sunkvežimiams, nusprendė apeiti Europos Sąjungos sankcijas Rusijai tiesiog perkeldama savo gamybą į Rusiją, skelbia „The Moscow Times“.
Šarvuotis „Tigr“. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Šarvuotis „Tigr“. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Daugelis Europos gynybos priemonių gamintojų buvo atkirsti nuo Rusijos rinkos, kuriai vis dar būtini tam tikri komponentai. Prancūzijos padangų gamintojai „Hutchinson“ tiekė sustiprintas ir neperšaunamas padangas Rusijos kovinėms mašinoms (tokiomis kaip karinio parado metu Raudonojoje aikštėje riedėjęs „Tigr“).

„Rusijoje nuo šiol bus gaminamos mūsų koviniams veiksmams atsparios padangos“, – teigė Jekaterinburge įkurto Eurazijos mechanikos ir gynybos klasterio vadovas Olivier Brisou.

2006 metais įkurtas klasteris padeda užsienio gamintojams lengviau įsilieti į Rusijos karinės pramonės rinką. Tiesa, Rusijos priklausomybė nuo užsienyje gaminamos karinės technikos ar atskirų detalių yra žymiai didesnė.

Rusijos gynybos ministerija jau paskelbė, kad sustabdė vieną karinio laivyno plėtros projektą dėl nutrauktos galimybės įsigyti tam tikro tipo laivams tinkančios karinės elektronikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai