Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos „Sanofi“ investuos 400 mln. eurų į vakcinų gamyklą Azijoje

Prancūzijos farmacijos milžinė „Sanofi“, atsilikusi nuo varžovių kovoje dėl vakcinų nuo COVID-19 kūrimo, pirmadienį pranešė planuojanti skirti 400 mln. eurų naujos gamyklos, kurioje bus galima gaminti kelias vakcinas vienu metu, statybai.
„Sanofi“ vakcina
„Sanofi“ vakcina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aukštųjų technologijų gamykla bus pastatyta Singapūre ir pradės veikti pirmąjį 2026 metų ketvirtį, pranešė bendrovė ir pridūrė, kad statybos darbai prasidės jau šią vasarą.

„Naujoji gamykla suteiks „Sanofi“ galimybę pradėti masinę novatoriškų vakcinų gamybą Azijai ir greitai reaguoti į būsimas pandemijos rizikas“, – pridūrė bendrovė.

„Sanofi“ sudavė didžiulį smūgį Prancūzijos pasididžiavimui savo farmacijos sektoriumi, nes atsiliko nuo varžovių lenktynėse kuriant vakcinas nuo COVID-19.

Iki pandemijos buvusi trečia pagal dydį vakcinų gamintoja pasaulyje, „Sanofi“ pareiškė, kad jos vakcina kandidatė bus parengta ne anksčiau kaip 2021 metų pabaigoje.

Tuo tarpu bendrovė buvo priversta pažaboti savo ambicijas ir padėti gaminti vakcinas varžovėms „Pfizer“ bei „Johnson & Johnson“.

Paryžiuje įsikūrusi grupė pirmadienį pareiškė, kad nors kitose jos gamyklose vienu metu galima gaminti tik vieną vakciną, Singapūro gamykloje bus galima gaminti tris ar keturias vakcinas vienu metu.

Gamykla taip pat galės panaudoti „daugybę skirtingų ląstelių tipų pagrįstų vakcinų gamybos technologinių platformų“, kurios leis greičiau pagaminti konkrečią vakciną, „atsižvelgiant į visuomenės sveikatos poreikius“, pridūrė bendrovė.

Tai jau trečias toks bendrovės pranešimas nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

„Sanofi“ taip pat planuoja naujas investicijas Prancūzijoje ir Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas